«Δεν μπορώ και δεν θέλω να γίνω Έλληνας Μπερλουσκόνι» δήλωσε στο Βήμα της Κυριακής ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά, Βαγγέλης Μαρινάκης, τονίζοντας ότι μπορεί και να ψηφιζε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα.

«Αν το δίλημμα ήταν Μιχαλολιάκος ή Δρίτσας, εγώ θα διάλεγα Δρίτσα» αναφέρει. προσθέτοντας ότι συμφωνεί σε πολλά με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως αν ήθελε να γίνει Μπερλουσκόνι θα ίδρυε το δικό του κόμμα, απατώντας εμμέσως στις δηλώσεις του Βασίλη Μιχαλολιάκου.

«Προσωπικά, δεν έκανα ούτε πρόκειται να κάνω δουλειές με το Δημόσιο, άρα δεν μπορώ και δεν θέλω να γίνω Ελληνας Μπερλουσκόνι. Αν ήθελα, θα έθετα υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος; Δεν θα  μπορούσα να φτιάξω το δικό μου Ποτάμι ή τη δική μου Ελιά; Δεν θα μπορούσα να φτιάξω κι εγώ το κόμμα της Νέας Ελλάδας;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς γιατί δεν έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος ο κ. Μαρινάκης είπε:

Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά μου με τους άλλους. Βλέπετε, με την ευλογία του Θεού, έχω εισπράξει από τα εκατομμύρια των φιλάθλων του Ολυμπιακού απέραντη αγάπη κι έχω ζήσει σημαντικές στιγμές δόξας μαζί τους. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν έχω καμία ανάγκη αναγνωρισιμότητας, πόσω δε μάλλον μέσω της θέσης του Δημάρχου του Πειραιά.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν ασυμβίβαστο με την επιχειρηματική δραστηριότητά του στο εξωτερικό.