«Πιστεύω τελικά, ότι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες θα αντισταθούν στους πολιτικούς εκβιασμούς και τις πιέσεις και θα επιλέξουν δήμαρχο με εμπειρία, γνώση της πόλης, μαθημένο από τα λάθη του, που θα δουλέψει μαζί με αυτούς, γι’ αυτούς», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης μας από το 1974 μέχρι σήμερα που υπάρχει ένας πραγματικά ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος. Αυτό από μόνο του είναι συναρπαστικό. Ταυτόχρονα όμως είναι μία πολύ σκληρή μάχη, που δίνουμε μόνοι μας, εγώ και οι συνεργάτες μου, απέναντι σε όλο το κυβερνητικό, κομματικό  σύστημα αλλά και στη πλειοψηφία του δημοσκοπικού και μιντιακού».

Ακόμη πρόσθεσε πως «παρά την επικρατούσα άποψη, ότι η γενική πολιτική κατάσταση θα επηρεάσει την τελική απόφαση των Αθηναίων, εγώ εκτιμώ ότι οι πολίτες θα στηρίξουν εκείνον που δεν τους υπόσχεται διαχείριση των «πληγών», που άνοιξε η κρίση αλλά την επούλωση τους και το γέμισμα των κενών. Ζητώ από τους Αθηναίους να διαβάσουν το πρόγραμμα μας και μετά είμαι σίγουρος για το τι θα συμβεί….»

«Δεν υποτιμώ και δεν υπερεκτιμώ κανέναν. Όλοι έχουν υπέρ και κατά, όπως κι εγώ άλλωστε. Μέχρι στιγμής, οι δύο από τους τρεις (παρ’ ότι άλλα δηλώνουν δημόσια…) αρνούνται να αντιπαρατεθούμε σε δημόσιο διάλογο. Τους περιμένω, όπου θέλουν, όπως θέλουν, όποτε θέλουν…», επανέλαβε.

Στη συνέχεια, ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε πως «μέχρι αυτή τη στιγμή της συνέντευξης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έχει παρουσιάσει πρόγραμμα! Με άλλα προγράμματα υπάρχει σύμπτωση στους «τίτλους» των θεμάτων αλλά καμία σχέση στις προτάσεις και στο περιεχόμενο συγκριτικά με το δικό μας».

Για την πρόταση του Άρη Σπηλιωτόπουλου περί δημοψηφίσματος για το τέμενος, ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε: «Υπενθυμίζω ότι με δική μου πρωτοβουλία το τέμενος σμικρύνθηκε από 2.000 τμ, σε 700 τμ και «εξαφανίσθηκε» ο μιναρές. Έχω υπογράψει γι’ αυτό ως Δήμαρχος, αν και δεν έχω ψηφίσει τον νόμο. Η τοποθεσία είναι λάθος. Η πρόταση μας είναι να υπάρξει έκταση του δημοσίου στο Σχιστό, ενδεχομένως και στα Μεσόγεια. Τέμενος μέσα στον αστικό ιστό εγκυμονεί κινδύνους (σε ελάχιστη απόσταση από το Μετρό και το μελλοντικό γήπεδο του Παναθηναϊκού). Ο Δήμαρχος αναλαμβάνει την ευθύνη του και δεν τη μετακυλύει στους δημότες του. Ανεύθυνη και επικίνδυνη εθνικά η πρόταση για το συγκεκριμένο δημοψήφισμα του Άρη Σπηλιωτόπουλου, αφού του είχε δοθεί η δυνατότητα ως υπουργός Παιδείας (Ιανουάριος 2009-Οκτώβριος 2009) να κάνει όσα τώρα υποστηρίζει και έπραξε ουδέν…».

«Η πολιτική στόχευση του Μαξίμου ήταν: Καμίνης στην Αθήνα, Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη για προφανείς λόγους. Η δική μου υποψηφιότητα χάλασε το «σχέδιο» με συνέπεια να εμφανιστεί και δεύτερος υποψήφιος, ώστε και έμμεσα ακόμη να στηριχθεί ο μνημονιακός Γ. Καμίνης. Ουδέποτε τους ενδιέφερε η δική μου υποψηφιότητα. Ένας «αναρχικός της Δεξιάς» τους προκαλούσε προβλήματα», σημείωσε σε άλλο σημείο.

Στην ερώτηση πώς θα πείσει τους Αθηναίους, που την προηγούμενη φορά ψήφισαν τον Γιώργο Καμίνη, να στραφούν στον ίδιο, απάντησε: «Από το μηδενικό έργο του. Τον καλώ για μία ακόμη φορά μέσω του «Πρώτου Θέματος» να πάμε μία βόλτα για να του δείξω εγώ,  τα 17 νέα πάρκα, τις 5 νέες λέσχες φιλίας, τους νέους παιδικούς σταθμούς και τις ασφαλείς παιδικές χαρές, τη νέα δημοτική Πινακοθήκη, τον νέο στόλο αυτοκινήτων της καθαριότητας (2009), που έγιναν επί δημαρχίας μου κι εκείνος από τη πλευρά του να μου δείξει έστω ΕΝΑ έργο του. Αναμένω το ραντεβού…».

Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις κι εάν θα είναι στον β' γύρο, δήλωσε ότι «στις 18 Μαΐου του 2014, οι συμπολίτες μου θα με έχουν στείλει στον β’ γύρο, σε πείσμα των «αντικειμενικών» δημοσκοπήσεων» και συμπλήρωσε: ««Όποιος σέβεται τους συμπολίτες του, δεν το παίζει «πολιτικός τσοπάνης»… Ο κάθε υποψήφιος μόνο τη ψήφο του ορίζει». 

Τέλος, για το εάν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα επηρεάσουν την ψήφο των ευρωεκλογών και κατ΄ επέκταση το πολιτικό σκηνικό, ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι «εκλογές θα έχουμε το φθινόπωρο, όταν και θα ανοίξει η διαδικασία εκλογής προέδρου Δημοκρατίας. Οι εκλογές του Μαΐου θα δημιουργήσουν το κλίμα μέσα στο οποίο θα γίνουν οι εθνικές εκλογές. Δεν θα τις προκαλέσουν».