Σε ειδική εκδήλωση για τον Αθλητισμό συμμετείχε η Δημοτική Παράταξη «Αθήνα Μπορείς» και ο επικεφαλής της υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Αρης Σπηλιωτόπουλος καθώς και ο Βουλευτής  Α’ Αθήνας Βασίλης Κικίλιας.
 
Στο Κλειστό Γήπεδο του Ρουφ δεκάδες παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σπουδαίους αθλητές όπως ο Κριστόφ Βαζέχα, ο Ντανιέλ Μπατίστα και ο Γιώργος Καλαϊτζής και να αθληθούν μαζί τους.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μίλησε στα παιδιά και στους γονείς τους τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

"Θέλω να πω σήμερα σε αυτά τα παιδιά, αλλά και σε όλους εσάς, και στις οικογένειές τους, που καθημερινά προσπαθείτε να τα στηρίξετε, να τα διαπαιδαγωγήσετε για να είναι ολοκληρωμένοι άνθρωποι και δημιουργικοί πολίτες, ότι βλέπω τι είναι αυτό που υπάρχει στην Αθήνα και δεν έχει τις ευκαιρίες που της αξίζουν. Είναι η ανάγκη για δημιουργία, για ποιότητα ζωής, για Αθλητισμό  και Πολιτισμό  για όλους και κυρίως για τα μικρά παιδιά.

Είναι απαραίτητο για μια πόλη που θέλει να είναι ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, για μια κοινωνία που θέλει να είναι πολιτισμένη, να εξασφαλίσει τη δυνατότητα της άθλησης για όλους τους πολίτες. Ειδικά στην Αθήνα, που αναβίωσε η υψηλότερη ιδέα για τον αθλητισμό, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εδώ που ο αθλητισμός θεωρούνταν κοινωνικό και πολιτισμικό αγαθό με παιδαγωγικό χαρακτήρα, είναι μεγάλο λάθος σήμερα να θεωρείται τομέας δευτερεύουσας σημασίας.

Γι αυτό και πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να γίνουν τρία πράγματα από το Δήμο της Αθήνας.

Πρώτον, να ξανανοίξουμε τους αθλητικούς χώρους του Δήμου που ήδη υπάρχουν αλλά που η σημερινή δημοτική αρχή αποφεύγει συστηματικά να επισκευάσει.

Δεύτερον, να διοργανώσουμε και να καθιερώσουμε Αθλητικές Εκδηλώσεις και Προγράμματα Εκγύμνασης που να ενεργοποιούν όχι μόνο τους Αθηναίους πολίτες αλλά και τους ξένους επισκέπτες.

Και τρίτον, να θέσουμε τα θεμέλια για συνεργασίες και συνέργειες με αθλητικούς φορείς και σωματεία και να δημιουργήσουμε συνθέσεις και διαδράσεις για την ανάπτυξη των αθλητικών εκδηλώσεων στην πόλη μας."