ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οφέλη από τον Γιώργο Παπανδρέου προσδοκούν στη ΔΗΜΑΡ

Δημοσίευση 4 Μαΐου 2014, 17:49 / Ανανεώθηκε 4 Μαΐου 2014, 17:49
Οφέλη από τον Γιώργο Παπανδρέου προσδοκούν στη ΔΗΜΑΡ
Facebook Twitter Whatsapp

Για την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στο βιβλίο της Μαριλένας Κοππά γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Για την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στο βιβλίο της Μαριλένας Κοππά γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά.

Στο ΠΑΣΟΚ εκνευρίστηκαν, όμως στη Δημοκρατική Αριστερά υπάρχουν πολλοί που χάρηκαν και στη συνέχεια προσπάθησαν και προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν το θόρυβο που προκάλεσε η παρουσία και η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού. Πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, θέλησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός , όμως η πλειοψηφία των στελεχών είδαν με καλό μάτι την εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στο πλευρό του Φώτη Κουβέλη.

Θεωρούν πως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την εμφάνιση του έδωσε σήμα στήριξης στην κυρία Κοππά και κατ' επέκταση στη ΔΗΜΑΡ.

Πιστεύουν πως ο κ. Παπανδρέου διατηρεί έναν ικανό αριθμό υποστηρικτών και εντός του ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ ,αλλά μπορεί να απευθυνθεί και σε μια κρίσιμη μάζα αναποφάσιστων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που απέχουν καθώς βρίσκονται σε απόλυτη διάσταση με τις επιλογές της σημερινής ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη.

Έτσι πιστεύουν πως μπορούν να προσελκύσουν τουλάχιστον 1% έως 1,5% που τους είναι πολύτιμο για να προσεγγίσουν το "μαγικό" 4% που υπό θα επιτρέψει στη ΔΗΜΑΡ να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή.

Αν συμβεί αυτό τότε θα είναι διαχειρίσιμη η επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα σημάνουν και στη ΔΗΜΑΡ οι καμπάνες της εσωστρέφειας και της αμφισβήτησης , κάτι για το οποίο έχουν προειδοποιήσει στελέχη της μειοψηφίας, όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος έχει ανεβάσει τον πήχη στο 6,5% , δηλαδή το ποσοστό που έλαβε η ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του 2012.

Παράλληλα όμως τα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου καλούνται να διαχειριστούν και την γκρίνια από τους άλλους υποψήφιους ευρωβουλευτές για τη μεγάλη , ομολογουμένως , προβολή που έχει η κ. Κοππά.

"Μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος" απαντά κορυφαίο στέλεχος του κόμματος ,καθώς και εκείνος ανήκει στην πλευρά , εκείνων που είδαν θετικά την κοινής εκδήλωση Παπανδρέου- Κουβέλη.