Χαρακόπουλος: Με τη στάση μας να ξανακερδίσουμε το σεβασμό

Χαρακόπουλος: Με τη στάση μας να ξανακερδίσουμε το σεβασμό

«Σήμερα, που ο ελληνισμός βρίσκεται σε μια καμπή της ιστορίας του, ο φιλελληνισμός είναι απαραίτητος» τόνισε ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

Ο κ. Χαρακόπουλος παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Λάρισα, όπου μετά την επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο φιλελληνισμός συνέβαλε καθοριστικά στη ευόδωση των αγώνων του ελληνισμού για ελευθερία και ανεξαρτησία. Μεγάλες μορφές της πολιτικής και των γραμμάτων, όπως ο Λόρδος Βύρων, όχι μόνον υποστήριξαν με το λόγο τους τούς Έλληνες αλλά βρέθηκαν μαζί τους στη φωτιά της μάχης. Η αγάπη τους για την Ελλάδα δεν ήταν απότοκο μόνον του απεριόριστου θαυμασμού τους για το διαχρονικό ελληνικό πολιτισμό, για τα επιτεύγματα της κλασσικής Αθήνας ή το μεγαλείο του Βυζαντίου. Η ενεργητική συμπαράταξη των αγνών φιλελλήνων προήλθε, πρωτίστως, από τον σεβασμό που τους γέννησε η στάση των συγχρόνων τους Ελλήνων. Οι θυσίες των προγόνων μας, κατά την εθνική παλιγγενεσία ή το έπος του 1940, τροφοδότησαν τα αισθήματα αλληλεγγύης προς τον τόπο μας. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο δίδαγμα που πρέπει να έχουμε σήμερα στο μυαλό μας. Γιατί και σήμερα, που ο ελληνισμός βρίσκεται σε μια καμπή της ιστορίας του, ο φιλελληνισμός είναι απαραίτητος. Αλλά οφείλουμε εμείς, με τη στάση μας, κυρίως την ηθική μας, να ξανακερδίσουμε το σεβασμό και την αλληλεγγύη των φίλων μας». 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο