Διέψευσε ο Μανώλης Γλέζος ότι η υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή, ήταν, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ,  μια πολιτική κίνηση κατευνασμού, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε με τις υποψηφιότητες του ευρωψηφοδελτίου από τη Θράκη.

Όπως είπε, στην εκπομπή με το Νίκο Ευαγγελάτο από το newsit.gr και με τους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Ελένη Καλογεροπούλου

«Ως άνθρωπος δεν θα δεχόμουν να χρησιμοποιηθώ ως αντιπερισπασμός. Έχω, όμως, τα στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο. Υπήρχαν συναντήσεις πολύ καιρό πριν με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου συζητούσαμε αν είναι σωστό ή όχι να είμαι υποψήφιος. Οι αντιρρήσεις του Αλέξη ήταν το θέμα της υγείας μου, γιατί δεν μπορώ να μπω σε αεροπλάνο».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι για εκείνο προτεραιότητα είναι η Ελληνική Βουλή, στην οποία θα επιστρέψει με την πρώτη ευκαιρία:

«Αν οι εθνικές εκλογές γίνουν τη δεύτερη μέρα μετά τις ευρωεκλογές, θα γυρίσω».

«Δεν γλυτώνει από μένα ο Τσίπρας».

Όπως πρόσθεσε, χαρακτηριστικά, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο ίδιος είναι πιο χρήσιμος στο ελληνικό παρά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

«Δεν είναι εκτέλεση εντολής κόμματος. Είναι εκτέλεση εντολής όσων έχουν θυσιαστεί για τη λευτεριά της πατρίδας, για τα ανεκπλήρωτα όνειρα που με διακατέχουν. Είναι μέσα μου», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην αποδοχή της πρότασης να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή, αν υπάρχει πρόθεση της ηγετικής ομάδας να «απαλλαγούν» από τη φωνή του στην κοινοβουλευτική ομάδα, ο Μανώλης Γλέζος απάντησε: «Δεν γλυτώνει από μένα ο Τσίπρας», ενώ αποκάλυψε πως έχει ενημερώσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως σε ένα χρόνο θα φύγει από την ευρωβουλή. 

Θα εξεταστεί αν μας συμφέρει το ευρώ

«Δεν είναι ταμπού το ευρώ για το ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε σε σχετική ερώτηση του Τάκη Χατζή.

«Αγαθά και αξίες δημιουργεί ο εργαζόμενος με την εργασία του και όχι το χρήμα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πρέπει να εξετάσουμε αν το χρήμα αντικατροπτίζει πραγματικά τα αγαθά που παράγουμε. Δεν αποκλείεται, ως εκατοστό θέμα, να εξεταστεί αν μας συμφέρει το ευρώ. Το έχουμε εξετάσει και λέμε ότι δεν είμαστε δέσμιοι της μορφής του χρήματος».

«Εμείς θα καταργήσουμε τα μνημόνια και τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τα μνημόνια», κατέληξε.

«Έχουμε προειδοποιήσει τους ξένους ότι δεν αναγνωρίζουμε όσα υπογράφει η σημερινή κυβέρνηση», εξήγησε.

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα  του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα φορολογείται μόνο το εισόδημα», ενώ απαντώντας σε ερώτηση, ποιος θεωρείται πλούσιος στην Ελλάδα «ποια είναι η κόκκινη γραμμή για να πούμε ότι κάποιος είναι πλούσιος», είπε: «να πω 30.000, να πω 40.000 το χρόνο, θα το δούμε αυτό».

«Ήθελα να δω τον Τσίπρα στο ευρωπαϊκό ντιμπέιτ»

Αναφερόμενος στις διχογνωμίες που κατά καιρούς εμφανίζονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,τόνιε πως «πρέπει να χαίρεται ο κόσμος που υπάρχουν πολλές απόψεις στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν πάψουν να υπάρχουν θα πρόκειται για έναν νεκρό οργανισμό».

Ενώ σχολίασε και την απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν: «Το πρόγραμμά του δεν το καταρτίζει μόνος ο Τσίπρας, έχει ένα κομματικό επιτελείο. Κακώς το επιτελείο του δεν του εξασφάλισε χρόνο για να πάει στο ευρωπαϊκό ντιμπέιτ. Θα ήθελα κι εγώ να τον δω εκεί».

Να διερευνηθούν οι πηγές του «Ποταμιού»

Ο Μανώλης Γλέζος ρωτήθηκε και για το κόμμα που ίδρυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, το «Ποτάμι»:

«Ένα ποτάμι, πρέπει να υπάρχουν προηγούμενα για να το δημιουργήσεις. Πρέπει χείμαρροι ή πηγές να το δημιουργήσουν. Αναρρωτιέμαι ακόμα και ψάχνω να βρω ποιες είναι οι πηγές του συγκεκριμένου κόμματος. Οι πηγές χρειάζεται να διερευνηθούν. Και το «Ποτάμι» πού θα εκβάλει, είναι ένα ερώτημα», είπε χαρακτηριστικά..