«Οι διωκτικές αρχές είχαν σαφή γνώση της συνεργασίας αυτής» δήλωσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας για τη συνεργασία του Χριστόδουλου Ξηρού με τους Πυρήνες της Φωτιάς. Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ότι σε βάθος χρόνου, και εφόσον προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην ΕΛ.ΑΣ. και υπάρξουν αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα, η τρομοκρατία δεν θα έχει μέλλον στην Ελλάδα. 

Σημείωσε επίσης ότι με την τρομοκρατία δεν πρέπει να ασχολείται μόνο η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αλλά και οι 50.000 αστυνομικοί της χώρας. 

Αναφερόμενος εξάλλου στην επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών, ο υπουργός είπε ότι από την στιγμή που θα επιβεβαιωθεί από την κάλπη ότι η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα, δεν δικαιούται κανείς να ζητήσει εκλογές ό,τι κι αν γίνει με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. 

Σε ό,τι αφορά τα χθεσινά επεισόδια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας ο κ. Δένδιας είπε ότι διαπιστώθηκε πλημμελής έλεγχος των οπαδών σε ορισμένες θύρες και θα καταλογιστούν ευθύνες. Είπε επίσης ότι απαιτούνται 2,5 με 3 χρόνια για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην αστυνομία.