Την σημαντική βελτίωση των διμερών σχέσεων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και την προσέγγιση των ομογενειών των δύο χωρών, επισήμαναν οι δύο υφυπουργοί Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος και Ζέεβ Ελκιν κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ισραηλινός υφυπουργός ανέφερε, ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως «γέφυρα» μεταξύ Ισραήλ και ΕΕ, ενώ αναφέρθηκε στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, με έμφαση στην υπογραφή, στις 23 Απριλίου 2014, της συμφωνίας συμφιλίωσης μεταξύ Φατάχ (PLO) και Χαμάς.

Ο κ. Γεροντόπουλος, εξάλλου, ενημέρωσε τον ομόλογό του, ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες για συνέχιση των διαπραγματεύσεων και επανέλαβε τη θέση της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία καλούνται και οι δύο πλευρές να αποφεύγουν κινήσεις που υπονομεύουν την πρόοδο των συνομιλιών.

«Πιστεύουμε» δήλωσε ο κ. Γεροντόπουλος, μετά την συνάντηση στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, «ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το Ισραήλ σε όλους τους τομείς, όπως το εμπόριο, η επιστημονική έρευνα, ο πολιτισμός, καθώς και ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει στο Ισραήλ την εμπειρία και την τεχνογνωσία σε θέματα τουρισμού και ναυτιλίας».