«Ακρότητες, ανευθυνότητα και επικινδυνότητα», καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «αχταρμά» και «σκορποχώρι», ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος και διατύπωσε τη θέση του ότι είναι «πολιτικά λάθος» να απαγορευθεί η λειτουργία της Χρυσής Αυγής, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενόψει των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών της Τετάρτης.

Ο κ. Παπαμιμίκος είπε ότι η χώρα έχει φτάσει πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να «τινάξει στον αέρα» τις θυσίες του ελληνικού λαού, αφήνοντας αιχμές σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ό,τι είπε ο Αντώνης Σαμαράς έγινε. Το μόνο που δεν έγινε είναι η καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν συνθήκες κυβερνητικής ανατροπής αλλά δεν τους βγήκε», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Τώρα που κρίνεται το μέλλον της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιά στην πορεία της. Η μόνη ατζέντα που τους έχει μείνει είναι η αναζήτηση λόγου ύπαρξης, η μόνη επιλογή τους είναι το "όχι" σε όλα, πάγια πρακτική τους είναι η θολούρα για όλα. Ένας αχταρμάς, χωρίς αρχή μέση και τέλος. Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ μια θολούρα, ένας αχταρμάς, ένα σκορποχώρι. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο. Την αποσταθεροποίηση της οικονομίας, τη διάλυση της κοινωνίας, την απαξίωση των θυσιών του ελληνικού λαού. Αφήνοντας ανοιχτές δύο εξόδους και μια είσοδο. Η είσοδος είναι η είσοδος τους παράνομους μετανάστες. Οι δύο έξοδοι είναι από την Ευρωζώνη και το ΝΑΤΟ. Ακρότητες, ανευθυνότητα και επικινδυνότητα».

Ο γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. τόνισε πως «η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και όχι υποσχέσεις, υπευθυνότητα και όχι λαϊκισμό, σταθερότητα και όχι αβεβαιότητα. Η λύση είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και όχι να την παραδώσουμε στο χάος».

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής ο κ. Παπαμιμίκος υπογράμμισε:

«Λέμε όχι στην εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Όσοι έχουν ποινικές ευθύνες πρέπει να τις αντιμετωπίσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Εμείς, όμως, δεν διώκουμε τα φρονήματα κανενός. Γι αυτό και επαναλαμβάνω, όπως είχα πει πριν πέντε μήνες, πως είναι πολιτικά λάθος να απαγορευθεί η λειτουργία ενός πολιτικού κόμματος, αλλά είναι επιβεβλημένο να διερευνηθούν στο έπακρο οι καταγγελίες. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Άρειος Πάγος είναι αρμόδιος να αποφασίσει και εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε κριτική στη Δικαιοσύνη ή να χρησιμοποιούμε τις αποφάσεις της α λα καρτ, όπως κάνουν άλλοι. Και ξέρετε ποιους εννοώ. Αυτούς, που εξαπατούν τον ελληνικό λαό. Γιατί είναι εμπαιγμός, λαϊκισμός και απόπειρα εξαπάτησης το δίλημμα «μνημόνιο - αντιμνημόνιο». Το ζήτημα είναι πώς βγάζεις τη χώρα από τα μνημόνια χωρίς να τη ρίξεις στο γκρεμό».

Η συγκέντρωση έγινε στο Περίπτερο 8 της ΔΕΘ και παραβρέθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Παναγιώτης Κοκκόρης, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Μαρία Σπυράκη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Πόπη Καλαϊτζή, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης κ.α.