Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση στην Κέρκυρα, ενώ απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση για ντιμπέιτ στον πρωθυπουργό.

«Η Κέρκυρα δεν ανήκει σε κανένα ΤΑΙΠΕΔ, η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει σκοπό με τη ψήφο του να στείλει στα σπίτια τους όλους όσους τα τελευταία τέσσερα τον κοροϊδεύουν, τον εξευτελίζουν και τον λεηλατούν.

«Ελάτε να κάνετε τα μπάνια σας, να χαρείτε τον ήλιο μας, να απολαύσετε την ελληνική φιλοξενία. Είστε ευπρόσδεκτοι, όποια γλώσσα κι αν μιλάτε κι όποιο Θεό κι αν πιστεύετε. Αλλά πάρτε το απόφαση: Η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση. Η Ελλάδα δεν πωλείται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, εφαρμόζεται μία πολιτική που οδηγεί στην καταστροφή, και προσέθεσε πως «χιλιάδες συμπολίτες συνωστίζονται για λίγα δωρεάν τρόφιμα στις λαϊκές» κάνοντας λόγο για επιστροφή «στους Άθλιους του Ουγκώ και στον Γιάννη Αγιάννη».

«Προπαγανδίζουν πλεονάσματα, φως στο βάθος του τούνελ, τέλος των μνημονίων και από την άλλη επιχειρούν να επιβάλουν νέα σκληρά μέτρα, νέες απολύσεις, νέες περικοπές συντάξεων, με το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος», είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως φοβάται τον διάλογο και την αντιπαράθεση.

Απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό για ντιμπέιτ, λέγοντας πως «τον καλέσαμε σε τηλεοπτική συζήτηση και κρύφτηκε. Τον καλέσαμε να εξηγήσει μπροστά στον ελληνικό λαό με δικά του λόγια την πολιτική του και αρνήθηκε» σχολιάζοντας ότι «προτιμά τους μονολόγους και τα διαγγέλματα του σκηνοθετημένου μεγαλείου του».

Συνεχίζοντας άσκησε κριτική στον κ. Σαμαρά λέγοντας πως «συνομιλεί με τους ακροδεξιούς του συμβούλους, συνομιλεί με τους υπαλλήλους της τρόικα», ενώ επανέλαβε το δίλημμα των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων:

«Με τη Μέρκελ ή με την Ελλάδα. Με το Βερολίνο ή με την αξιοπρέπεια. Με τον Σαμαρά ή με το ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα επιχειρήματα περί κυβερνητικής σταθερότητας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «θέλουμε αυτή τη σταθερότητα της βαρβαρότητας να την αποσταθεροποιήσουμε και να τη στείλουμε στα αζήτητα της ιστορίας. Αν είχε επικρατήσει τέτοια σταθερότητα σε δίσεκτα χρόνια, τώρα θα είχαμε ακόμα κατοχή ή Τουρκοκρατία».

Αναφορά έκανε και στις εξελίξεις σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής προειδοποιώντας πως «για κάθε ευρώ που δεν τους ανήκει και θα χαρίσουν στους βαρόνους των τραπεζών, θα κληθούν μια μέρα να δώσουν λόγο στην ελληνική δικαιοσύνη», ενώ διερωτήθηκε:

«Μπήκαμε στα μνημόνια με το χρέος λίγο πάνω από το 100% του ΑΕΠ και τώρα μας λένε ότι πάμε καλά και βγαίνουμε όπου να' ναι από τη μαύρη τρύπα, με το χρέος περίπου 170% του ΑΕΠ;».

Δεσμεύτηκε παράλληλα να δοθεί το επίδομα ανεργίας και στους εποχικούς υπαλλήλους στον τομέα του τουρισμού ενώ έκανε γνωστό ότι το κόμμα έχει επεξεργαστεί, σε συνεργασία με φορείς του τουρισμού, ένα Εθνικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης.

«Το σχέδιο αυτό προβλέπει ισόρροπη ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον, στήριξη της πρωτοβουλίας και της καινοτομίας, σύνδεση του τουρισμού με τα ιδιαίτερα πολιτιστικά και ιστορικά χαρακτηριστικά κάθε εποχής, εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου και συντονισμό όλων των υπηρεσιών» ανέφερε ο ίδιος.