Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Θέμα αξιοπιστίας των μετρήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα  βάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εκφράζουν την επιφυλακτικότητα τους τόσο για τα αποτελέσματα όσα και για την μεθοδολογία που ακολουθούν κάποιες εταιρείες δημοσκοπήσεων. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος  Σκουρλέτης  τόνισε μάλιστα ότι «τις μετρήσεις θα τις κάνουμε τις δύο Κυριακές κι εκεί ίσως αναγκαστούν κάποιοι να σκίσουν τα πτυχία τους.» 

Η έκρηξη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε μετά από την δημοσίευση κάποιων δημοσκοπήσεων που εμφάνιζαν την ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ έστω και με μικρή διαφορά. «Ας αντιμετωπίσουμε το θέμα των δημοσκοπήσεων με μια σοβαρότητα είπε ο Πάνος Σκουρλέτης. Εγώ αρνούμαι να σχολιάσω δημοσκόπηση η οποία δεν έχει στα στοιχεία που παρουσιάζει και τον εξής παράγοντα. Σε πόσους πήραν τηλέφωνο και τους το έκλεισαν, και ποιο ποσοστό είναι αυτό; Διότι αν παίρνεις χίλιους ανθρώπους και το 60% αρνείται να συμμετάσχει αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι σημαντικό στοιχείο είναι και το για ποιόν γίνεται η δημοσκόπηση. «Το ποιος παραγγέλνει μία μέτρηση είναι ιδιαίτερα σημαντικό έλεγαν χαρακτηριστικά. Έχουμε το δικαίωμα να ξέρουμε αν κάποιο κόμμα έχει παραγγείλει μια δημοσκόπηση γιατί τότε μέσα από τα στοιχεία μπορούμε να καταλάβουμε πολλά πράγματα.  Πολλές φορές ακόμα  βλέπουμε δημοσκοπήσεις να μετρούν πρόσωπα και περιφέρειες χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει εμφανείς λόγος  ενώ η μέτρηση έχει παραγγελθεί από κομματικά στελέχη ή βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης.» 

Άρα  οι δημοσκοπήσεις θα πρέπει  να έχουν και αυτή την παράμετρο. Αλλιώς από κει και έπειτα γίνονται κι αυτές ένα άλλο μέσο προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων.» 

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν ακόμα ότι θα πρέπει να συγκληθεί η εθνική επιτροπή η οποία   έχει πρόεδρο τον κ. Νικολακόπουλο προκειμένου να τεθούν οι όροι και το πλαίσιο βάση των οποίων θα γίνει μία μέτρηση . « Είναι αναγκαίο να υπάρξουν κανόνες δεοντολογίας από την στιγμή που οι δημοσκοπήσεις σε αυτές τις εκλογές θα γίνονται μέχρι την τελευταία στιγμή επεσήμαιναν οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Οι ίδιοι άνθρωποι βάζουν ξεκάθαρα θέμα αξιοπιστίας των μετρήσεων  από την στιγμή που όπως λένε αρκετές εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν παράλληλα και άλλες εταιρείες που λειτουργού σαν συγκοινωνούντα  δοχεία  αναλαμβάνοντας δουλειές του δημοσίου.