current views are: 1

6 Μαΐου 2014
Δημοσίευση04:07

Ο Βενιζέλος αλλάζει τακτική και «απειλεί» την κυβερνητική σταθερότητα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε το όπλο του, το αποφάσισε ή έτσι προσπαθεί να το παρουσιάσει. Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως αν η «Ελιά» δεν πάει καλά στις εκλογές τότε το ΠΑΣΟΚ αποχωρεί από την κυβέρνηση. 

Δημοσίευση 04:07’
αρθρο-newpost

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε το όπλο του, το αποφάσισε ή έτσι προσπαθεί να το παρουσιάσει. Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως αν η «Ελιά» δεν πάει καλά στις εκλογές τότε το ΠΑΣΟΚ αποχωρεί από την κυβέρνηση. 

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε το όπλο του, το αποφάσισε ή έτσι προσπαθεί να το παρουσιάσει. Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως αν η Ελιά δεν πάει καλά στις εκλογές τότε το ΠΑΣΟΚ αποχωρεί από την κυβέρνηση. 

Το εσωκομματικό πεδίο είναι για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αυτό που τον πιέζει περισσότερο ακόμα και από τα χαμηλά ποσοστά της ΔΗΜΑΡ στις δημοσκοπήσεις. 

Ο κ. Βενιζέλος βλέπει πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΠΑΣΟΚ δεν του αφήνει περιθώρια κινήσεων. Είναι πρόσφατη άλλωστε η παρέμβαση Παπανδρέου που κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει μόνο σε προοδευτικές κυβερνήσεις εννοώντας πως η παρούσα δεν είναι. 

Ο κ. Βενιζέλος και οι συνεργάτες του εκτιμούν πως η υψηλού ρίσκου κίνηση , με την απειλή εξόδου από την κυβέρνηση , ίσως συσπειρώσει κάποιος από τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ και παράλληλα θα πιέσει πολλά στελέχη να αναθεωρήσουν την στάση τους υπό το φόβο των πρόωρων εκλογών. Δεν αποκλείεται με αυτό τον τρόπο ο κος Βενιζέλος να επιθυμεί να ασκήσει πίεση και προς τη ΔΗΜΑΡ ,έτσι ώστε μετά τις ευρωεκλογές ο κ. Κουβέλης να πιεστεί να μπει εκ νέου στην κυβέρνηση για να μπει η χώρα σε περίοδο πολιτικής αστάθειας. 

Πάντως το κλειδί της ερμηνείας των δηλώσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου φαίνεται πως βρίσκεται στη φράση “συνδιαστική ερμηνεία των αποτελεσμάτων”. 

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πως με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κερδίζει ούτε έναν μεγάλο δήμο και να διεκδικεί μία με δύο , περιφέρειες η Κουμουνδούρου δε θα έχει το αποτρέπουν επιθυμεί. 

Έτσι ο κ. Βενιζέλος θα μπορέσει να επικαλεστεί τις ενδεχόμενες επιτυχίες στο χώρο της αυτοδιοίκησης για να ερμηνεύσει ως καλό το αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ . 

Σε κάθε περίπτωση κάποιοι εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο ,αν τα πράγματα εξελιχθούν πολύ άσχημα για το ΠΑΣΟΚ , αποχώρησης από την κυβέρνηση και παράλληλα στήριξης αυτής μόνο μέσω της Βουλής. 

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τις διαφωνίες τους για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να βάλει τα διλήμματα για τις εκλογές. 

Πολλοί ,πιστεύουν πως δεν έχουν αρθεί ακόμη οι λόγοι για τους οποίους οι πολίτες θέλησαν να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ και διατυπώνουν τους φόβους τους μήπως το δίλημμα λειτουργήσει ανάποδα.


σχετικα αρθρα