«Καταπέλτης» ήταν για μια ακόμη φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο Βήμα FΜ για το ΠΑΣΟΚ, την Ελιά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Πάγκαλος δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον η παράταξή του και εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του Κινήματος, κ. Βενιζέλο. 

Δεν έχει «μέλλον» με την παρούσα ηγετική ομάδα υπό τις εντολές του Βενιζέλου, δήλωσε ο κ. Πάγκαλος και χαρακτήρισε ως «αυτοκτονία» την στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές και την «Ελιά». «Είναι πράξη αυτοκτονίας αυτό που έκανε ο κ. Βενιζέλος και είπε με το δίλημμα. Είναι σε ένα άλλο επίπεδο».

«Δεν είμαι τόσο ψώνιο για να παραπονιέμαι ότι ήταν απαραίτητη η παρουσία μου στις εκδηλώσεις της Ελιάς. Μπορεί να υπήρχαν πιο σημαντικές παρουσίες, αλλά είναι λίγο περίεργο να μην καλεί ο κ. Βενιζέλος αυτόν που ήταν υψηλότερα στην κυβερνητική ιεραρχία του κόμματος του οποίου σήμερα ηγείται. Αν δεν κάνω λάθος, ήταν ο Παπανδρέου και μετά εγώ, ως πρώτος αντιπρόεδρος, και μετά ο Βενιζέλος» σχολίασε με νόημα ο κ. Πάγκαλος.

Και πρόσθεσε ότι εάν η «Ελιά» δεν λάβει ικανοποιητικά ποσοστά στις ευρωεκλογές θα εγκαταλείψει την κυβέρνηση. «Γιατί να ψηφίσω Βενιζέλο που δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει και δεν μας το έχει πει – ούτε καν το ποσοστό, αν θέλει 4, 5 ή 6% ή 10% και 12 και 15%, διότι το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 45% και βρέθηκε στο 4% και αυτό έγινε επί αρχηγίας Βενιζέλου;».

Σχετικά με την κριτική που δέχεται  ο ίδιος από στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μέλλον με την παρούσα ηγεσία», ενώ διαφώνησε με τον κ. Βενιζέλο ακόμα και στη στάση του στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο.