Με μείον ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος θα ξεκινήσει φέτος η θερινή σεζόν καθώς έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στο Καναντέρ CL-415 από το ατύχημα που είχε χτες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή στο Αγγελοχώρι Μηχανιώνας , κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής προσθαλάσσωσης του για υδροληψία εκεί. Αυτή τη στιγμή το CL-415 είναι αναποδογυρισμένο και ελάχιστο μέρος εξέχει από την επιφάνεια της θάλασσας. Όλα του τα διαμερίσματά έχουν πλημμυρίσει και το πιλοτήριο είναι μέσα στο νερό.

Στην περιοχή φτάνει και ο πλωτός γερανός ο οποίος θα επιχειρήσει να το επαναφέρει στη θέση που έπρεπε να είχε, αλλά το γεγονός ότι του λείπει ο ένας πλωτήρας θα είναι πρόβλημα. Επικρατεί αισιοδοξία ότι θα ξεπεραστεί η δυσκολία αυτή και στη συνέχεια το Καναντέρ θα φορτωθεί πάνω στον πλωτό γερανό ώστε να πάει στη συνέχεια στο υπόστεγο των επισκευών. 

Κανείς δεν γνωρίζει σε τι βαθμό έχει υποστεί ζημιές το πυροσβεστικό αυτό αεροσκάφος. Σίγουρα θα καταβληθούν υπερ προσπάθειες από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να μπορεί να συνδράμει στην αεροπυρόσβεση της θερινής σαιζόν που ξεκινάει. Δεν είναι γνωστό αν το ατύχημα συνέβη εξαιτίας του πλωτήρα του έσπασε ή έσπασε αυτός κατά τη διάρκεια του ατυχήματος.

Γ. Κοκ.