Προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους για τις ενδοκυβερνητικές ρωγμές λόγω λαϊκών αγορών έκανε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚΟδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επαναφέροντας πάντως στο προσκήνιο τον συσχετισμό της κυβερνητικής σταθερότητας με το ποσοστό που θα λάβει η Ελιά στις ευρωεκλογές

«Δεν πέφτουν οι κυβερνήσεις για τις λαϊκές, πέφτουν για το δίλημμα που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος στον ΣΚΑΙ. 

Όπως είπε, το βράδυ των εκλογών «οι πολίτες θα μας αξιολογήσουν κι εμείς θα αξιολογήσουμε». «Από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε το δίλημμα αυτό δεν υπάρχει επιστροφή», συμπλήρωσε.

«Ο κόσμος δεν μπορεί να μας θέλει στην κυβέρνηση για πολιτική σταθερότητα, αλλά να μην μας ψηφίζει... Και τα δύο μαζί δεν πάνε», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει θέσει τις τελευταίες ημέρες ανοικτά θέμα κυβερνητικής αντοχής, σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν στηριχθεί επαρκώς στις ευρωεκλογές

Χθες μάλιστα άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ενδέχεται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αν δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, την κατανόησή του, φυσικά δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δεν μας αναλογούν, από ένα σημείο και μετά».

Η θέση αυτή του κ. Βενιζέλου έχει ερμηνευθεί ως εκβιασμός προς τους ψηφοφόρους, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό της Ελιάς, κάτι που όμως απέρριψε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

«Με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια κάνουμε αυτήν την καθαρή εξήγηση. Δεν βάζουμε κανένα δίλλημα, ούτε εκβιάζουμε κανέναν. Σταθερότητα όπως την ξέρουμε, δεν μπορεί να υπάρξει αν αποδοκιμαστούμε. Αν μας αποδοκιμάσουν οι πολίτες, είναι ζήτημα στοιχειώδους δημοκρατικής ευαισθησίας», τόνισε μιλώντας στο Bήμα Fm.