Πολλές ήταν οι φωνές που άκουσε από τους πράσινους δημάρχους στην Ιπποκράτους ο υπουργός εσωτερικών Γ. Ραγκούσης.

Στην κομματική συνάντηση με τους δημάρχους του λεκανοπεδίου, παρουσία και του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, ο Γ. Ραγκούσης έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων από τους δημάρχους εξαιτίας του Καλλικράτη.

Οξύτερη ήταν η Σταυρούλα Δήμου, συνεργάτης του Θ. Πάγκαλου και αντινομάρχης δυτικής Αττικής η οποία είπε παρουσία όλων, πως καλά είναι τα Χάρβαρντ αλλά οι υπουργοί θα πρέπει να κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση στη δυτική Αθήνα. Ο κ. Ορφανός, δήμαρχος Αλίμου επεσήμανε στον υπουργό Εσωτερικών ότι ο δήμος του χρωστάει και ότι έχουν γίνει κατασχέσεις και δεν μπορεί να πληρώσει τους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, η κριτική που δέχθηκε ήταν και για την υπόθεση της Κερατέας με τον ΧΥΤΥ για να απαντήσει ο υπουργός ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω και θα εφαρμοστεί πλήρως ο περιφερειακός σχεδιασμός: “Ότι έχουμε πει θα εφαρμοστεί. Δεν θα κάνουμε πίσω”, ενώ σε ότι αφορά το θέμα των προσλήψεων ο κ. Ραγκούσης ζήτησε την κατανόηση όλων για τις περικοπές και τις απολύσεις των συμβασιούχων που εργάζονται σε δήμους που αν φύγουν οι δήμοι θα ταλαιπωρήσουν τους δημότες του, απάντησε ότι “Θα πονέσουμε, θα ματώσουμε αλλά είναι μια δύσκολη στιγμή που πρέπει όλοι να κατανοήσουμε. θέλω να έχουμε το ψυχικό σθένος όλοι μας γιατί γιατί βρισκόμαστε σε δύσκολες οικονομικά στιγμές”.

Στη σύσκεψη ήταν και η υφυπουργός απασχόλησης Άννα Νταλάρα η οποία δεν πήρε το λόγο αλλά και βουλευτές, ένας εκ των οποίων ο Λάμπρος Μίχας που ζήτησε από τον υπουργό να στείλει το μήνυμα και στους άλλους συναδέλφους του ότι πρέπει να κατέβουν στο λαό γιατί με τον Καλλικράτη οι δήμαρχοι αποκτούν σημαντικό ρόλο.

Ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης ζήτησε περισσότερο συνεργασία των υπουργών με τους δημάρχους για να επιλύονται τα προβλήματα και αναφέρθηκε σε αυτό που είχε δημιουργηθεί με το ΙΚΑ στο Καματερό από τις λανθασμένες αποφάσεις του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ενώ και αρκετοί άλλοι έριξαν ευθύνες στον περιφερειάρχη κ. Σγουρό για τον οποίο είπαν ότι δεν έχει βρει το βηματισμό του ακόμη.

Στην κομματική σύσκεψη ήταν παρόντες και οι αντιπεριφερειάρχες ενώ την άλλη εβδομάδα ίδια κομματική σύσκεψη στην Ιπποκράτους θα γίνουν και με τους υπουργούς Μπιρμπίλη, Ρέππα και Χρυσοχοϊδη.