Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

«Δεν εκβιάζουμε κανέναν, αλλά δεν θα επιτρέψουμε και να μας κανιβαλίζουν» διαμηνύει το ΠΑΣΟΚ σε όσους το επικρίνουν ότι θέτει εκβιαστικά διλήμματα ενόψει ευρωεκλογών για να διασωθεί η "Ελιά". 

Το ΠΑΣΟΚ ευθέως  δια του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου ...απείλησε με απόσυρση των βουλευτών του από την κυβέρνηση, δηλαδή με πτώση της κυβέρνησης και με εθνικές εκλογές λέγοντας πως "εάν δεν έχουμε την στήριξη του ελληνικού λαού, την κατανόησή του, φυσικά και δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δεν μας αναλογούν". 

Τα όσα αναφέρουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ περί απόπειρας κανιβαλισμού του, παραπέμπουν και στην Νέα Δημοκρατία κάτι που είχε πει ευθέως ο κ. Βενιζέλος κατά το μπαράζ των συνεντεύξεων του το τελευταίο Σαββατοκύριακο. 

Ως εκ τούτου έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί ποιο θα είναι το κλίμα που θα επικρατήσει στην σημερινή (3.30μμ) συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, την πρώτη μετά την βόμβα που έχει ρίξει το ΠΑΣΟΚ περί ενδεχομένου αποχώρησής του από τον κυβερνητικό συνασπισμό. 

"Η στάση μας είναι σαφής και όπως βάζουν όλα τα κόμματα διλήμματα βάζουμε κι εμείς" λένε προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επικροτώντας την αλλαγή γραμμή του κόμματος. 

Προσθέτουν δε με νόημα ότι "εάν δεν μάς επιλέξει ο λαός, τότε και εμείς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε".