current views are: 1

6 Μαΐου 2014
Δημοσίευση13:52

Συναντήσεις Παπούλια – αράβων αξιωματούχων με φόντο τις επενδύσεις

Άραβες αξιωματούχους που βρίσκονται στην Αθήνα για τη μικτή διυπουργική επιτροπή Ελλάδας- αραβικών χωρών, δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας το μεσημέρι.

Δημοσίευση 13:52’
αρθρο-newpost

Άραβες αξιωματούχους που βρίσκονται στην Αθήνα για τη μικτή διυπουργική επιτροπή Ελλάδας- αραβικών χωρών, δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας το μεσημέρι.

Άραβες αξιωματούχους που βρίσκονται στην Αθήνα για τη μικτή διυπουργική επιτροπή Ελλάδαςαραβικών χωρών, δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας το μεσημέρι.

Αρχικά δέχθηκε τον γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ Αμπντάλα Ελ Αράμπι, τον οποίο υποδέχθηκε επισημαίνοντας τις στενές σχέσεις της Ελλάδος με τον αραβικό κόσμο οι οποίες συνεχίζονται. «Χαίρομαι διότι έρχεστε σε μια περίοδο ενδιαφέρουσα για την περιοχή και θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας».

«Η Ελλάδα έχει σχέσεις με όλες τις μεσογειακές χώρες και όλες οι χώρες ενδιαφέρονται πολύ να διατηρήσουν τις σχέσεις συνεργασίας με την Ελλάδα. Σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο είναι γνωστό, ότι από όλες τις φιλικές μας χώρες της Ευρώπης, υπ’ αριθμόν ένα είναι η Ελλάδα» απάντησε ο Άραβας αξιωματούχος..

Λίγο αργότερα ο κ. Παπούλιας δέχθηκε τον σεΐχη Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν, υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος επισήμανε, ότι οι σημαντικές συμφωνίες, που έχουν υπογραφεί και η συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας, θα διευκολύνει να γίνουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που δόθηκε ευκαιρία στα Εμιράτα να επενδύσουν στην παλαιά έκταση στο Ελληνικό. Είναι ένα μεγάλο έργο που θα κοστίσει περίπου 6 δισ. ευρώ και όταν θα είναι έτοιμο θα δώσει ευκαιρία για απασχόληση σε 50.000 άτομα. Οπωσδήποτε θα δώσει μια άλλη εικόνα στην πόλη, αλλά και όλη την περιοχή» τόνισε.

 


σχετικα αρθρα