Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Ανησυχία και προβληματισμός υπάρχει μόνιμα  στο Μέγαρο Μαξίμου για την κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην απήχηση που έχει το κόμμα στους πολίτες.

Και η ανησυχία αυτή έχει δύο άξονες. Ο πρώτος έχει να κάνει με την κυβερνητική συνοχή η οποία μπαίνει σε περιπέτειες μετά και την δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου για αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης αν η «Ελιά» δεν συγκεντρώσει ικανοποιητικό ποσοστό στις εκλογές και ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με την ευρύτερη διαμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού αν η «Ελιά» αποτύχει στις ευρωεκλογές.

Πώς όμως εισέπραξε αυτό το Μέγαρο Μαξίμου αυτή τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πως αναμένεται να την διαχειριστεί;

Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως στις 25 Μαΐου δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για την κυβερνητική συνοχή και σταθερότητα. Και επιχειρηματολογούν λέγοντας ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιές είναι οι δυνάμεις εκείνες που οδήγησαν την χώρα σε σταθερή τροχιά και άλλαξαν το κλίμα τόσο στην Ευρώπη όσο και στις αγορές αλλά και στο εσωτερικό με την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και διανομή για πρώτη φορά μετά από χρόνια πρωτογενούς πλεονάσματος.

Κυβερνητικά στελέχη υιοθετούν πλήρως την δήλωση Βενιζέλου ότι είναι αστειότητες τα περί απόσυρσης των υπουργών από την κυβέρνηση. «Δεν είναι αγέλη τα κόμματα, δεν είναι μέλη αγέλης οι υπουργοί» σχολίαζε στο newpost κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

Επιπλέον στην κυβέρνηση τονίζουν με νόημα ότι δεν μπορεί να πέσει η κυβέρνηση από ένα θέμα σαν τις λαϊκές αγορές όπως δεν έπεσε η κυβέρνηση για ζητήματα όπως ο φόρος ακινήτων, ή το ζήτημα του γάλακτος.

Μέτωπο αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά ούτε στην ΝΔ, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν τις ευρωεκλογές και γι' αυτό σηκώνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι μέρα με την μέρα αποδυναμώνεται.

Στον χορό αυτής της αντιπαράθεσης μπαίνει φυσικά και το ΠΑΣΟΚ και γι' αυτό το λόγο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μίλησε για ντροπή του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθετεί πλήρως την ρητορική της Χρυσής Αυγής με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Bουλή για τα οικονομικά των κομμάτων, «φωτογραφίζοντας» τα χρέη του ΠΑΣΟΚ.