Την πρόταση για τηλεοπτική αναμέτρηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκη, Γιάννη Μπουτάρη επαναφέρει με δήλωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Γ. Μπουτάρη ότι δεν έχει πάρει θέση για το Λιμάνι, την ΕΥΑΘ και το Μετρό, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε:

«Τον κάλεσα να περπατήσουμε μαζί στις γειτονιές της πόλης, να δούμε τα αποτελέσματα της θητείας του και να συζητήσουμε από κοντά με τους πολίτες για τα προβλήματά τους και το τι μπορεί ο καθένας μας να κάνει. Το απέφυγε. Γιατί;

Τον κάλεσα να αντιπαρατεθούμε προσωπικά σε τηλεμαχία ή άλλη ζωντανή συζήτηση για όλα τα θέματα της πόλης. Επίσης αρνήθηκε, κρυβόμενος πίσω από υπεκφυγές περί δήθεν ισότιμης συμμετοχής όλων των υποψηφίων, που ο ίδιος δεν τήρησε. Γιατί; Επαναφέρω λοιπόν την πρόταση: να διοργανώσουμε άμεσα μία τηλεμαχία στην TV100. Για να αποδειχθεί άμεσα ποιος έχει προτάσεις και ποιος κρύβεται πίσω από ατάκες»

Τόνισε, δε, ότι ο ο κ. Μπουτάρης παραδέχθηκε ότι σήμερα, δώδεκα ημέρες πριν τις εκλογές, δεν έχει ως υποψήφιος δήμαρχος πρόγραμμα για την πόλη. «Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε επίσης ότι το πρόγραμμά του θα προκύψει… μετά τις εκλογές! Αφού το συζητήσει, δήθεν, με τους πολίτες και αφού συζητήσει με τους άλλους συνδυασμούς ποιες προτάσεις τους μπορεί να ενσωματώσει. ..Στην πραγματικότητα αυτό που ζητάει είναι οι Θεσσαλονικείς να του δώσουν «λευκή επιταγή», ώστε να μη δεσμεύεται σε τίποτε απέναντί τους», πρόσθεσε.