current views are: 1

6 Μαΐου 2014
Δημοσίευση17:49

Πάλι δεν άφησε στόχο το Πολεμικό Ναυτικό για την Αεροπορία και για το Στρατό! (φωτό)

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη έμεινε και πάλι η Πολεμική Αεροπορία η Αεροπορία Στρατού καθώς πρόλαβε και το βύθισε το πλωτό στόχο με πυραύλους το Πολεμικό Ναυτικό!

Δημοσίευση 17:49’
αρθρο-newpost

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη έμεινε και πάλι η Πολεμική Αεροπορία η Αεροπορία Στρατού καθώς πρόλαβε και το βύθισε το πλωτό στόχο με πυραύλους το Πολεμικό Ναυτικό!

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη έμεινε και πάλι η Πολεμική Αεροπορία και η Αεροπορία Στρατού καθώς πρόλαβε και το βύθισε το πλωτό στόχο με πυραύλους το Πολεμικό Ναυτικό!

Ωστόσο οι χτεσινές βολές που πραγματοποίησαν τα ελληνικά πολεμικά πλοία με κατευθυνόμενα βλήματα κρίνονται πολύ σημαντικές . Χρησιμοποιήθηκαν πανάκριβοι πύραυλοι και δοκιμάστηκαν σε δύσκολο επιχειρησιακό περιβάλλον όπως ήταν η εξουδετέρωση άλλων κατευθυνόμενων βλημάτων.

Συγκεκριμένα εκτελέστηκαν επιτυχώς οι βολές στην περιοχή του Πεδίου Βολής Κρήτης ως εξής:

  • Κατευθυνόμενου βλήματος EXOCET MM-38 από τη πυραυλάκατο τορπιλάκατο «ΜΠΛΕΣΣΑΣ» κατά στόχου επιφανείας.
  • Κατευθυνόμενου βλήματος SEA SPARROW (NSSM) από τη φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ» κατά επερχόμενου βλήματος EXOCET MM-38.
  • Τεσσάρων (4) κατευθυνόμενων βλημάτων PENGUIN MK2-MOD3 από τους πυραυλακάτους « ΞΕΝΟΣ» και «ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ» κατά στόχου επιφανείας.

Στην ανακοίνωση του ΓΕΝ σημειώνεται ότι οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές βολές της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας του Στρατού δεν εκτελέστηκαν καθώς ο στόχος επιφανείας (παροπλισμένο μικρό αποβατικό) βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Πεδίου Βολής Κρήτης.

Τις πολύ σημαντικές αυτές βολές παρακολούθησαν από τη φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ», ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός Στόλου Παναγιώτης Λίτσας.

Γ. Κοκ.


σχετικα αρθρα