Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, με την στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο.

Δεκτά κατά πλειοψηφία έγιναν σειρά επίμαχων άρθρων και τροπολογιών, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία υπερψηφίστηκαν από 141 βουλευτές της συγκυβέρνησης έναντι 98 από την αντιπολίτευση που δήλωσαν ότι καταψηφίζουν.

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο μέχρι να υπερψηφιστεί είχε περάσει από... χίλια κύματα, καθώς οι αντιδράσεις από τους πωλητές των λαϊκών αγορών ήταν εντονότατες, ενώ το ΠΑΣΟΚ χθες  - ημέρα που επρόκειτο να ψηφιστεί κανονικά- άλλαξε ξαφνικά θέση δια του εισηγητή του Μιχάλη Κασσή και ζήτησε βελτιώσεις. 

Οι ενστάσεις το ΠΑΣΟΚ αφορούσαν τον διαχωρισμό παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές καθώς και με την κλήρωση των θέσεων.

Ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Θανάση Μπούρα με την συμμετοχή και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Γιώργος Βλάχος και αμέσως μετά ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε και πάλι στο βήμα της Βουλής όπου και ανακοίνωσε σειρά βελτιωτικών αλλαγών ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να αποφευχθεί κυβερνητική κρίση.

Ειδικότερα, με υπουργική απόφαση εντός τριών μηνών θα προσδιοριστεί το σύστημα διαχωρισμού παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές, ενώ η κλήρωση θα ισχύσει μόνο για τις νέες άδειες.

Κάπως έτσι τα πνεύματα ηρέμησαν, σήμερα οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών ανέστειλαν τις κινητοποίησής τους, και υπερψηφίστηκαν τα επίμαχα άρθρα στη σημερινή ψηφοφορία.