Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Αύριο Πέμπτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Δυο μέρες αργότερα, ο Αντώνης Σαμαράς αρχίζει τις περιοδείες του στην επαρχία από την Τρίπολη. Θα ακολουθήσουν και άλλες προεκλογικές ομιλίες, καθώς και εμφανίσεις στην Αττική. 

Χθες, την ώρα που μεταδιδόταν η τηλεοπτική συνέντευξη Σαμαρά, στο γραφείο του στη Βουλή, παρατηρήθηκε… συνωστισμός. Υπουργοί και βουλευτές, άκουγαν αυτά που έλεγε ο Πρωθυπουργός χωρίς να βγάζουν άχνα! Αυτό τελικά είναι και το (πιο) πρόσφατο πρόβλημα της κυβέρνησης. Ότι οι υπουργοί και οι βουλευτές δεν βγάζουν άχνα! Όχι όμως όταν παρακολουθούν τον πρωθυπουργό, αλλά όταν καλούνται να υπερασπιστούν τις θέσεις της κυβέρνησης και παθαίνουν… αφωνία! 

Ο Πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες, έχουν εντοπίσει το πρόβλημα. Αν εξαιρέσει κανείς τον Άδωνη Γεωργιάδη, οι υπόλοιποι υπουργοί είναι δυσεύρετοι, ακόμη και όταν οφείλουν να εμφανιστούν για να υπερασπιστούν δικά τους θέματα- του υπουργείου τους δηλαδή. Μερικοί μάλιστα, αντί να υπερασπιστούν τις επιλογές της κυβέρνησης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάνουν γκεστ εμφανίσεις στις εκδηλώσεις των… αντιπάλων! Τρανό παράδειγμα ο Κ. Αρβανιτόπουλος ο οποίος παραβρέθηκε σε εκδήλωση του Γιάννη Μώραλη. Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση η Ντόρα. Αφού απέφυγε επιμελώς να πάρει θέση για τους Σπηλιωτόπουλο- Κακλαμάνη, θυμήθηκε να μιλήσει για να πει ότι η ΝΔ είναι πλέον… μικρό κόμμα! Στον κατάλογο θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν και άλλοι οι οποίοι επιλέγουν να… πίνουν το φραπέ τους χαλ(λλ)αρά ενώ ο κόσμος καίγεται, αλλά δεν έχει σημασία να τους αναφέρουμε γιατί αφ ενός ο κόσμος τους γνωρίζει και στο τεφτέρι που έπρεπε να γραφτούν, γράφτηκαν με ανεξίτηλο μελάνι. 

Στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να καλέσει το σύνολο των βουλευτών να δώσει τη μάχη των εκλογών της 25ης Μαΐου. Θα προσπαθήσει να τους μεταλαμπαδεύσει και την πίστη του ότι η ΝΔ μπορεί να κερδίσει την αναμέτρηση. Το πόσους θα καταφέρει να πείσει να βγούνε από τη χειμερία νάρκη ή να αποβάλλουν τον φόβο τους μην τυχόν και αποδοκιμαστούν, είναι άλλου… παπά ευαγγέλιο.