Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Καμία υποχώρηση δεν πρόκειται να κάνει το ΠΑΣΟΚ από την νέα γραμμή "ψηφίστε μας ή πέφτει η κυβέρνηση" όπως τουλάχιστον διαβεβαιώνουν στελέχη του κόμματος. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε σύσκεψη που είχε με συνεργάτες του εμφανίστηκε διατεθειμένος να επιμείνει στο δίλημμα που έθεσε για πρώτη φορά πριν από μερικές ημέρες και μάλιστα ζήτησε από τους συνεργάτες του να το υπερασπιστούν καθιστώντας σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι "η Χαριλάου Τρικούπη δεν παίζει". 

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις Βενιζέλου έξω από το Μαξίμου έλεγαν ότι όχι μόνο δεν έκανε πίσω στις δηλώσεις του, -ούτε καν χαμήλωσε τους τόνους- αντιθέτως επιβεβαίωσε έπειτα από την συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά ότι είναι αποφασισμένος να πάρει το πολιτικό ρίσκο για την δημοκρατική παράταξη. 

Το κομβικό σημείο των χθεσινών μακροσκελών και διόλου τυχαίων δηλώσεων Βενιζέλου επικεντρώνεται στην αναφορά του στην συνολική εικόνα των εκλογικών αποτελεσμάτων. 

Παράγοντες του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν ότι τα αποτελέσματα θα ερμηνευθούν και θα κριθούν συνολικά, ήτοι και τα αποτελέσματα στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους και στην κάλπη των ευρωεκλογών. 

Το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του ποντάρουν πολλά στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πει πολλές φορές πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να εκλέξει ούτε έναν περιφερειάρχη και ευελπιστεί με βάση τα μηνύματα που τού στέλνουν οι επιτελείς του ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να κερδίσει 3-4 περιφέρειες. Επίσης ποντάρει στην επανεκλογή Σγουρού και στις νίκες Καμίνη και Μπουτάρη στον δεύτερο γύρο. Εάν αυτά-στην καλύτερη περίπτωση συμβούν- τότε η Χαριλάου Τρικούπη θα πει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μία υπολογίσιμη δύναμη κάτι που αποτυπώνεται στην επικράτεια. 

Αυτό θα ήταν ένα καλό σενάριο για τον κ. Βενιζέλο γιατί το βράδυ των ευρωεκλογών αντί όλοι να ασχολούνται με την πιθανότητα αμφισβήτησής του θα κρέμονται από τα χείλη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το εάν θα διατηρηθεί ή όχι η κυβερνητική σταθερότητα.