Γράφει ο Πάνος Σιδέρης

«Σταθερά Βήματα Μπροστά» είναι το προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ για την καμπάνια των ευρωεκλογών που σχεδίασε η Newtons Laboratory και ο Στέλιος Ζωντός . Έχει κάνει ωστόσο ιδιαίτερη  εντύπωση και σχολιάζεται εντόνως -ειδικά στη Ν.Δ-  ότι ο ίδιος άνθρωπος ήταν ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας της Leo Burnett που είχε αναλάβει  την καμπάνια του Γιώργου Παπανδρέου το 2009.  

Και δεν επρόκειτο για  μία τυπική επαγγελματική σχέση, αλλά υπήρχε και πολιτικός δεσμός,  καθώς ο κ. Ζωντός, μέχρι πρότινος τουλάχιστον,  υποστήριζε με πάθος το ΠΑΣΟΚ . Παλαιότερα  είχε  επιχειρήσει και να πολιτευθεί ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,  αλλά χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί. Στην πολιτική αλλά και στη δημοσιογραφική πιάτσα  έγινε γνωστός ως το «δεξί χέρι του Τάσου Γιαννίτση» .

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση ωστόσο έχει κάνει όχι μόνο η στενή σχέση του κ.Ζωντού με το ΠΑΣΟΚ αλλά ότι ο ίδιος για πολλά χρόνια υπήρξε ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του Αντώνη Σαμαρά τον οποίο έλουζε καθημερινά στα σόσιαλ μίντια. Οι κακές γλώσσες λένε ότι μόλις ανέλαβε την καμπάνια της Ν.Δ έσπευσε να σβήσει τα φαρμακερά σχόλια που έκανε για τον πρόεδρο της. Κάποια πάντως παραμένουν ακόμα εκεί,  επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι τελικά μόνο το επιτελείο του Τσίπρα που δεν γνωρίζει με ποιους συνεργάζεται. 

Ο κ. Ζωντός που σήμερα επιχειρεί να πείσει για την αξιοπιστία του πρωθυπουργού,  το 2011 υποστήριζε ότι «Κάθε φορά που έχει μπλεχτεί ο Αντώνης Σαμαράς στη διαχείριση μιας κρίσης, το έχουμε πληρώσει ακριβά» και ότι  «οι οικονομικές θεωρίες του κ.Σαμαρά και των συμβούλων του είναι σε επίπεδο έκτης  δημοτικού».  Υπήρχαν ακόμα πιο καυστικά  σχόλια πάντως,  τα οποία έχουν εξαφανιστεί, αν και οι ίδιες κακές γλώσσες ισχυρίζονται ότι στο διαδίκτυο τίποτα δε χάνεται.