«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια απόκλιση. Δεν νομίζω, δηλαδή, ότι κάποιος από τους δύο αρχηγούς δεν έχει στην ατζέντα του την πολιτική σταθερότητα» δήλωσε στον ραδιοσταθμό Βήμα FM ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στο δίλημμα που θέτει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για τα ποσοστά και την επίδοση της «Ελιάς».

Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε πως «είναι πρωταρχικό, όχι μόνο για τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η πολιτική σταθερότητα, αλλά για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και την κοινωνία».

Επίσης, ανέφερε: «Στις στρατηγικές των κομμάτων καθένας επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζει τις θέσεις του και στόχος όλων είναι να υπάρχει πολιτική σταθερότητα, ηρεμία και η χώρα να πηγαίνει καλά. Εκεί κάνει καθένας την κριτική του προς τον πολιτικό του αντίπαλο, ως προς τον στόχο της πολιτικής σταθερότητας... Θεωρώ ότι η κυβέρνηση θα αντέξει. Δεν πρόκειται να χαθεί η σταθερότητα... Οι εκλογές αυτές είναι για να εκλέξουμε εθνικούς αντιπροσώπους και να βγάλουμε κυβέρνηση;».