Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Σουδάν Dr. Mustafa Osman Ismail είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Υποδεχόμενος τον υπουργό ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δυο χώρες εκφράζοντας την χαρά του για την επίσκεψη αυτή, που, όπως τόνισε, αποτελεί, ευκαιρία για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων τους.

«Σας υποδεχόμαστε στην Αθήνα σε μια περίοδο, που η Ελλάδα ξεπερνά τις οικονομικές δυσκολίες της, τις αφήνει πίσω και ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το κύρος και την αξιοπρέπεια που απαιτείται» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο κ. Ismail τόνισε ότι η Ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός αξίζουν συγχαρητηρίων για την προσπάθεια και τη σοβαρότητα που έδειξαν στην αντιμετώπιση και το ξεπέρασμα των οικονομικών δυσκολιών. Αναφέρθηκε λεπτομερώς στις επενδυτικές δυνατότητες που παρέχει το Σουδάν λόγω των πλούσιων φυσικών πηγών που διαθέτει και πρότεινε η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει σε ένα τριμερές σχέδιο ανάπτυξης της χώρας του, όπου το Σουδάν θα διαθέσει τους φυσικούς πόρους, οι αραβικές χώρες τα κεφάλαια και τα κράτη μέλη της Ε.Ε. την τεχνογνωσία στον αγροτικό τομέα και την Ενέργεια.

Κλείνοντας ο Σουδανός αξιωματούχος μετέφερε πρόσκληση του Προέδρου του Κοινοβουλίου της χώρας του προκειμένου να επισκεφτεί επίσημα το Σουδάν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.