current views are: 1

7 Μαΐου 2014
Δημοσίευση11:20

Αβραμόπουλος: «Η Ελλάδα ανακτά τη θέση της ως γεωπολιτικός παράγοντας» (Βίντεο και φωτό)

Επέστρεψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος από την επίσημη επίσκεψή του στο Αμάν όπου είχε συνομιλίες ,με τον Ιορδανό πρωθυπουργό και θπουργό Άμυνας Dr. Abdalla Ensour

Δημοσίευση 11:20’
αρθρο-newpost

Επέστρεψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος από την επίσημη επίσκεψή του στο Αμάν όπου είχε συνομιλίες ,με τον Ιορδανό πρωθυπουργό και θπουργό Άμυνας Dr. Abdalla Ensour

Επέστρεψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος από την επίσημη επίσκεψή του στο Αμάν όπου είχε συνομιλίες ,με τον Ιορδανό πρωθυπουργό και θπουργό Άμυνας Dr. Abdalla Ensour, με τον υπουργό Εσωτερικών Husein Hazza Mazali και με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Atef Tarawneh, ενώ πραγματοποίησε ξεχωριστή κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρίγκηπα Feisal Bin Al Hussein.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραβρέθηκε επίσης και στα εγκαίνια της 10ης Έκθεσης Ειδικών Δυνάμεων SOFEX 2014, που πραγματοποιείται εκεί και παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah ΙΙ ibn Al Hussein.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του εκεί παρακάθισε επίσης σε δείπνο που παρέθεσαν προς τιμήν του οι σύλλογοι της ελληνικής ομογένειας και το προεδρείο του συλλόγου Ιορδανών αποφοίτων ελληνικών Πανεπιστημίων και στρατιωτικών Σχολών.

«Πραγματοποίησα μία σύντομη αλλά πολύ ουσιαστική επίσκεψη στην Ιορδανία, μια περιοχή που είναι του άμεσου στρατηγικού ενδιαφέροντος της Ελλάδος και που, όπως είναι γνωστό, κλυδωνίζεται τα τελευταία χρόνια από τις σοβαρές επιπτώσεις, κυρίως της συριακής κρίσης» τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και υπογράμμισε: « Είναι επιθυμία, τόσο δική μας, όσο και της Ιορδανικής πλευράς να ενισχύσουμε και να διευρύνουμε τη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς». Η Ιορδανία το τελευταίο χρονικό διάστημα, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις τραγικές συνέπειες της συριακής κρίσης. Περισσότεροι από 600.000 πρόσφυγες φιλοξενούνται σε ιορδανικούς καταυλισμούς επιπλέον των Παλαιστινίων.

«Η Ελλάδα συμμετείχε στην ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση του ζητήματος των προσφύγων, παρά την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, με ένα ποσό της τάξεως των 250.000 ευρώ» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος και εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς διαπίστωσε ότι: « μεγάλος αριθμός Ιορδανών που βρίσκονται σήμερα σε ηγετικές θέσεις στη χώρα έχουν αποφοιτήσει από ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στα οποία σπούδασαν με υποτροφίες του ελληνικού κράτους, κάτι το οποίο όχι μονάχα δεν λησμονούν, αλλά τιμούν, μιας είναι και οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδος σε αυτή τη φιλική και φιλόξενη χώρα».

Τέλος υπογράμμισε στη δήλωσή του ότι :«Πιστεύω ότι με την πολιτική που υιοθετεί η ελληνική κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό, η Ελλάδα ανακτά τη θέση της ως γεωπολιτικός παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας, η οποία διέρχεται πράγματι δύσκολες στιγμές». Τον Δ. Αβραμόπουλο τον συνόδευε η αναπληρώτρια υπουργός Φ. Γεννηματά και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος.

Γ. Κοκ.


σχετικα αρθρα