«Όποιος πρόεδρος χρησιμοποίησε τον κόσμο του Ολυμπιακού έβλαψε τον εαυτό του» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, αφήνοντας αιχμές κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιάννη Μώραλη, τονίζοντας ότι τήρησε τον λόγο του και δεν επέστρεψε στην κεντρική πολιτική για να ασχοληθεί με τον δήμο, ενδεχόμενο που απέκλεισε για το μέλλον.

Μιλώντας, στην εκπομπή «Εκλογές 2014» με το Νίκο Ευαγγελάτο από το newsit.gr και με τους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Ελένη Καλογεροπούλου, ο δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Μας ενώνει ο Πειραιάς» ανέφερε για τον κ. Μώραλη ότι «είναι γιος υπουργού του πάλαι ποτέ βαθέως ΠΑΣΟΚ, εγώ είμαι γιος αγρότη με 11 αδέρφια, δεν προήλθα από παρθενογένεση, είμαι εκ των ιδρυτών της ΝΔ και πήρα μία απόφαση που άλλαξε τη ζωή μου, με το να παραιτηθώ και να ασχοληθώ με τον Πειραιά. Ασφαλώς δεν έγινε αριστερός, δεν έγινα ΠΑΣΟΚ, προσπάθησα να ασχοληθώ απερίσπαστος με τον Πειραιά».

Ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε: «Ανταποκρίθηκα στην ιδρυτική διακήρυξη του εθνάρχη Καραμανλή. Όταν κύλησε ο χρόνος και ο Αντώνης ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός, φίλος μου για 40 χρόνια και κουμπάρος μου τήρησα τον λόγο μου και δεν επέστρεψα.

«Παρά τη νιότη μου την εμφανή δεν θα επιστρέψω στην ενεργό πολιτική. Η πολιτική θέλει νέο πολιτικό προσωπικό γιατί καταρρέει. Θέλει επειγόντως επανίδρυση το πολιτικό σύστημα. Η νέα γενιά είναι εκτός κεντρικής πολιτικής κι αυτό είναι ελλειμματική δημοκρατία».

Αιχμές κατά Μώραλη και Μαρινάκη

«Δεν θέλω να είμαι σκληρός με τον κ. Μώραλη. Πόσα πράγματα να προλάβει να μάθει μέσα σε λίγες μέρες που πήρε εντολή να είναι υποψήφιος» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Δηλαδή ο Μώραλης είναι αρχηγός του Μαρινάκη»; 

Για τον κ. Μαρινάκη είπε «δεν πρόκειται να μπω εγώ στην ψυχοσύνθεση ενός θυμωμένου πλούσιου δεύτερης γενιάς. Δεν προσφέρω τον Πειραιά φέουδο σε έναν επιχειρηματία. Γιατί δεν διεκδίκησαν τον δήμο από τις προηγούμενες εκλογές; Δεν έχω καμία διάθεση να πειθαρχώ στην διάθεση κανενός επιχειρηματία. Θύμωσε όταν ευχαρίστησα έναν επιχειρηματία για την προσφορά 50.000 ευρώ για το Δημοτικό Θέατρο».

Ο κ. Μιχαλολιάκος ανέφερε: «Θα ήθελα ο πρόεδρος της ομάδας να μην νιώθει ιδιοκτήτης των ολυμπιακών ψυχών και του κόσμου του Ολυμπιακού. Το ότι έχει κάποιος τις μετοχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός δε σημαίνει ότι παίρνει μαζί του και τον κόσμο. Ολυμπιακοί είμαστε όλοι», τόνισε επισημαίνοντας ότι ταυτίζεται με τον κόσμο της ομάδας.

«Σήμερα δεν μιλάει κανείς για τα σκουπίδια, για το ότι άνοιξε το Δημοτικό Θέατρο. Αλλάζει ο Πειραιάς, 129 έργα εκτελούνται. Γιατί θα πρέπει να μιλάμε για το ότι θύμωσε ο Μαρινάκης και κατέβαίνει στις εκλογες;» πρόσθεσε

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά επισήμανε ότι δεν βάζει υποψηφιότητα «ούτε για μάγος ούτε για θεός». «Δεν πρόκειται να λύσω μονομιάς τα προβλήματα. Γιατί δεν διεκδίκησαν τον δήμο στις προηγούμενες εκλογές, που τα πράγματα ήταν χειρότερα;» σημείωσε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «ερωτισμό» του κ. Μαρινάκη για τον κ. Δρίτσα και τον ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξή του στο «Βήμα».

Για τον Τάσο Μητρόπουλο είπε ότι είχε κλείσει το ψηφοδέλτιο. «Αδικούμε τον Τάσο Μητρόπουλο. Εγώ τον αγαπώ. Με παρακάλεσε να μπει στο ψηφοδέλτιο» είπε χαρακτηριστικά. «Παρακάλεσα τον κ. Μιχελάκη να διπλασιάσει τον αριθμό των υποψηφίων» σημείωσε ακόμα.

«Θα προτιμούσα να μην υπάρξει δεύτερος γύρος, δεν θα μπορούσα να εκφράσω προτίμηση» συμπλήρωσε. 

Μου προτάθηκε δήλωση στήριξης από τη ΝΔ, εγώ όμως δεν τη θέλω. Για την παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, στις εκδηλώσεις του Γιάννη Μώραλη είπε: «Έχει ανάγκη ο Βασίλης Μιχαλολιάκος μεσάζοντα στην εκλογική κοινωνική βάση της ΝΔ; Μπορεί ο όποιος Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος να μου προσθέσει ή να αφαιρέσει από την εκλογική βάση της ΝΔ. Τους υπουργούς, αν πράττουν καλά τη δουλειά τους, την κρίνει ο πρωθυπουργός».

Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική για τον ΟΛΠ. Θα είχε μείνει στην άνεση του καναπέ ενός υπουργού εάν ήθελα να τηρήσω την πολιτική της ΝΔ. Θα πολεμώ με επιχειρήματα μέχρι τέλους.

«Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, χωρίς θεαματική νίκη» είπε ενώ τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ φοράει κοστούμι μεσαίου κόμματος, ενώ είναι μικρό κόμμα».

«Να κάνει ο Σαμαράς νέο κόμμα»

«Ο Αντώνης ο Σαμαράς θα πρέπει να σκέπτεται όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν ήταν στο Παρίσι. Όταν ίδρυσε τη ΝΔ έχασε κανέναν πολίτη που ήταν στην ΕΡΕ; Θα πρέπει να ανοίξει η πόρτα και σε άτομα που δεν θα στήριζαν τη Νέα Δημοκρατία» είπε, εκφράζοντας την επιθυμία μετά τις ευρωεκλογές να διαλύσει τη ΝΔ και να ιδρύσει νέο κόμμα για να μαζέψει κι άλλα άτομα. «Θα πρέπει να απευθυνθεί στη νέα γενιά. Κοντεύει να ξεχάσει το παιδί της ΔΑΠ ότι ψηφίζει παράταξη της ΝΔ, παρεΐστικο είναι» σημείωσε.

«Τον αγαπώ και τον εκτιμώ τον Αντώνη τον Σαμαρά. Τον θαυμάζω με το πώς μπορεί να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με αυτό το πολιτικό προσωπικό και αυτή την οριακή πλειοψηφία» είπε για τον πρωθυπουργό.

Για το «Ποτάμι» είπε: «Συμπαθητική προσπάθεια. Αν το πολιτικό σύστημα ενέπνεε θα υπήρχε χώρος για ποτάμια;» αναρωτήθηκε και σημείωσε: «Καλύτερα να πηγαίνουν εκεί παρά στη Χρυσή Αυγή».