Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Αριστομένη (Άρι) Συγγρού από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη στη θέση του επικεφαλής της εταιρείας Invest in Greece ΑΕ.

Πιο συγκεκριμένα, δέκα βουλευτές της ΝΔ, κατέθεσαν επερώτηση στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία υποστηρίζουν ότι ο κ. Συγγρός, που εργάστηκε επί δώδεκα χρόνια (1987-1999) στη SIEMENS ως διευθυντής σε διάφορες χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Ουγγαρία κ.ά.), υπήρξε και «σύμβουλος της διοίκησης της SIEMENS (2000-2003) για θέματα στρατηγικής, επικοινωνίας και αντιμετώπισης κρίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Από την πλευρά του ο Άρις Συγγρός λέει ότι αποχώρησε οριστικά από τη SIEMENS το 1999 αλλά παράλληλα κατέθεσε αγωγή εναντίον της γερμανικής εταιρεία και άρα το διαζύγιο τους μόνο βελούδινο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σε αποκλειστική του δήλωση στο Newpost ο Πρόεδρος του Invest in Greece δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το κεφάλαιο Siemens έκλεισε οριστικά για μένα το 1999. Το τελευταίο που περίμενα ήταν να έρθει σε επιφάνεια με αυτό τον τρόπο. Απερίσπαστος θα συνεχίσω να εργάζομαι ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί το στόχο της ανάπτυξης».

Ο κ. Συγγρός, σύμφωνα με το βιογραφικό του, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της παγκόσμιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» (Transparency International-Greece) από το 2005 μέχρι την τοποθέτησή του στο InvestinGreece.

TAGS