Το “φάντασμα “ του ΣΥΡΙΖΑ “στοίχειωσε” την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα , ο οποίος εξαπέλυσε πολιτικά πυρά από το γήπεδο του Σπόρτινγκ, εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου,.

Ο κ. Τσίπρας συνέδεσε την κυβέρνηση με την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και απηύθυνε στις δυνάμεις της αριστεράς, έκκληση για ενότητα .

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στις επικρίσεις που απευθύνουν κυβερνητικά στελέχη και ο κ. Παπανδρέου για την πολιτική στάση του κόμματος τονίζοντας ότι “αν κάποιος που ζούσε σε άλλη χώρα και βρισκόταν για λίγο τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα και παρακολουθούσε ειδήσεις και διάβαζε τις εφημερίδες της διαπλοκής και άκουγε τις ανακοινώσεις των κυβερνητικών στελεχών, θα διαπίστωνε ότι ένα νέο φάντασμα πλανιέται πάνω από τη χώρα αλλά και όχι μόνο. Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ”.

Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ήταν προαποφασισμένη “ακριβώς γιατί όλοι αυτοί, που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο στα χρόνια της ανάπτυξης, εθνικοί προμηθευτές, εθνικοί τραπεζίτες, εθνικοί εργολάβοι και εθνικοί μιζαδόροι της διαπλοκής, δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καλύτερη ευκαιρία από τη κρίση του χρέους, για να προωθήσουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που ούτε στον ύπνο τους δεν είχαν ονειρευτεί”.

Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι τα χειρότερα έρχονται και για να τρομοκρατηθεί ο λαός , τον κρίσιμο ρόλο δεν τον έχει μόνο η κυβέρνηση με τη διαμόρφωση κλίματος τρομοκρατίας και συλλογικής ενοχής αλλά και μεγάλο μέρος των κυρίαρχων ΜΜΕ της χώρας.

Θέση του ΣΥΡΙΖΑ , όπως την ανέπτυξε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι “επειδή ήδη οι κυρίαρχοι κύκλοι διαπιστώνουν τα αδιέξοδά τους και βλέπουν ότι ήδη η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι κυβέρνηση μειοψηφίας στο λαό, ετοιμάζουν λύσεις εθνικής συναίνεσης”.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για το εναλλακτικό σχέδιο που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο περιλαμβάνει την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από το Μνημόνιο, την ριζική αναδιανομή του πλούτου και του εισοδήματος μέσα από μια δίκαιη φορολόγηση του πλούτου και του κεφαλαίου, που σήμερα στην χώρα μας απολαμβάνουν συνθήκες σκανδαλώδους ασυλίας.

Όπως επίσης και άμεσο έλεγχο και η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και κοινωνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας τονίζοντας την ανάγκη να δυναμωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ελπίδα μιας μεγάλης ενότητας της αριστεράς που θα ανατρέψει τη σημερινή καταστροφική πορεία για το τόπο.