Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Καταρχήν υπάρχουν δύο σημαντικά στοιχεία για την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ που, όπως σας είχε ενημερώσει το newpost, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι.

Το πρώτο είναι ότι εκτός από τον πρωθυπουργό που είχε δώσει εντολή να βρεθεί ημερομηνία για να απευθυνθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα, υπήρχαν και αρκετά αιτήματα από βουλευτές της ΝΔ για συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Το δεύτερο στοιχείο είναι η χρονική στιγμή κατά την οποία επιλέγεται να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα. Είναι δύο μόλις εβδομάδες πριν την αναμέτρηση για τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, που ενδέχεται να δρομολογήσουν εξελίξεις σε όλα τα κόμματα, αλλά και μία μόλις ημέρα μετά την παρουσίαση από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ των προτάσεων του κόμματος για την συνταγματική αναθεώρηση. Ποιοί θα είναι όμως οι βασικοί άξονες της ομιλίας του πρωθυπουργού στους βουλευτές της ΝΔ;

Πρώτος βασικός άξονας είναι η οικονομία. Και με δεδομένη την «οδηγία» προς τους βουλευτές ότι δεν θα αφήνουν τίποτα αναπάντητο από αυτά που κατηγορεί την κυβέρνηση η αντιπολίτευση ο Αντώνης Σαμαράς θα δείξει τον τρόπο. Θα εξαπολύσει μια σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο θα κατηγορήσει για κρατισμό και παλαιοκομματικές αντιλήψεις, για μικροπολιτική ενώ θα καταστήσει σαφές ότι αποτελεί την πολιτική δύναμη που δεν επιθυμεί η Ελλάδα να ανακάμψει. Τα οικονομικά επιτεύγματα της χώρας, πρωτογενές πλεόνασμα και έξοδος στις αγορές αποτελούν βασικά όπλα στην φαρέτρα του πρωθυπουργού ενώ και η έναρξη της συζήτησης για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους προστίθεται στα επιχειρήματα αυτά.

Δεύτερος βασικός άξονας είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας στην Ευρώπη και στις αγορές. Αυτό είναι επίτευγμα της ελληνικής κυβέρνησης και των θυσιών του ελληνικού λαού αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός που θα τονίσει ότι αυτήν την αξιοπιστία και την αλλαγή του κλίματος προς το θετικότερο για τη χώρα μας το διαστρεβλώνει πλήρως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα αναφερθεί εκτενώς στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος και στο γεγονός ότι αυτό σηματοδοτεί την ανάπτυξη και δείχνει ότι η χώρα είναι σε τροχιά ανοδική κάτι που επιβεβαιώνεται και από το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι βουλευτές και την απάντηση του πρωθυπουργού στις συνεχείς προσκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τηλεοπτικό ντιμπέιτ. Η στρατηγική των ύβρεων που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη δεν θα μείνει αναπάντητο από τον Αντώνη Σαμαρά.

Αμέσως μετά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ξεκινά και το πρόγραμμα των περιοδειών του πρωθυπουργού ο οποίος θα ζητήσει από τους βουλευτές για μία ακόμη φορά να οργώσουν την επαρχία και να κερδίσουν την μάχη της περιφέρειας. «Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές» θα πει ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.