Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Όλες οι δημοσκοπήσεις, που έχουν δει ως σήμερα το φως της δημοσιότητας, φέρνουν τον Γιώργο Καμίνη να προηγείται στην κούρσα για τον Δήμο Αθηναίων, με δεύτερο (σχεδόν πάντα) τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τρίτο τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. 
Φυσικά, η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο και τον τρίτο, τελευταία μειώνεται, αλλά αυτό δεν προκαλεί κάποιου είδους αμφισβήτηση του τελικού αποτελέσματος στην πλειοψηφία των πολιτών.  

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στα επιτελεία του Α. Σπηλιωτόπουλου και του Γ. Σακελλαρίδη, που έχουν μια διαφορετική ανάγνωση των δημοσκοπήσεων και μια διαφορετική προσέγγιση για την τελική έκβαση του αγώνα.  

Δέκα ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, η πλευρά Σπηλιωτόπουλου πιστεύει ότι υπάρχει ο πολιτικός χρόνος η διαφορά να μαζευτεί περισσότερο και ο Άρης να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον Γ. Καμίνη και, γιατί όχι, τελικά ενδεχομένως και να τον ξεπεράσει! Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι ο Γ. Καμίνης δεν έχει ένα ισχυρό πολιτικό κόμμα να τον στηρίζει, με αποτέλεσμα η δημοτικότητά του να υποχωρήσει αισθητά στην περίπτωση που στον προεκλογικό αγώνα επικρατήσει κλίμα μεγάλης πόλωσης. Σε αυτή την περίπτωση- λένε, δεν πρέπει να αποκλειστεί το γεγονός ακόμη και να κινδυνεύσει!  

Σε ανάλογα συμπεράσματα οδηγούνται και συνεργάτες του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, βλέποντας την αναγνωρισιμότητά του να ανεβαίνει συνεχώς  αν και ξεκίνησε από πολύ χαμηλά. Οι συνεργάτες του Σακελλαρίδη, εκτιμούν ταυτοχρόνως ότι αν τελικά ο Καμίνης αντέξει στην πίεση και την αναμενόμενη πόλωση, ο Γαβριήλ έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τον Σπηλιωτόπουλο υπό την προϋπόθεση ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης θα διατηρήσει διψήφιο ποσοστό.  

Το επιτελείο Σακελλαρίδη έχει επισημάνει ότι ο Σπηλιωτόπουλος δεν έχει ιδιαίτερη διείσδυση στη «λαϊκή δεξιά» και εκτιμά ότι η πρόταση για δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασιστεί ο τόπος κατασκευής του τζαμιού, ήταν ένα κλείσιμο του (δεξιού) ματιού προς εκείνους οι οποίοι στρέφονται προς τον Κακλαμάνη ή (ακόμη) και τον Κασιδιάρη.  

Το επιτελείο Σπηλιωτόπουλου εκτιμά ότι εκείνοι οι οποίοι διατηρούν τα εκλογικά τους δικαιώματα στην Αθήνα ενώ έχουν προ πολλού μετοικήσει στα Βόρεια προάστια ή την παραλία και εκ του λόγου αυτού δύσκολα ανιχνεύονται στις δημοσκοπήσεις, αποτελούν προνομιακό τους χώρο και θα τους δώσουν ώθηση για την κορυφή.  

Εμείς, είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε μικρό καλάθι και να αναμένουμε τη βραδιά των εκλογών.