Διαβάστε από το NEWPOSTER πώς τα μέτρα που ζήταγε το 2009 ο Καραμανλής ήταν ληστεία για τον «λεφτά υπάρχουν» Παπανδρέου και τους «νταβατζήδες» των ΜΜΕ. 

Σύντομα κοντά σας το τεύχος Μαΐου του NEWPOSTER. Κατεβάστε την εφαρμογή ΕΔΩ.

Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Η κατάσταση στη χώρα θα ήταν διαφορετική, αν, την κρίσιμη ώρα, όταν οι διεθνείς κερδοσκόποι σχεδίαζαν την επίθεση εναντίον του ευρώ με «όπλο» την αδύναμη Ελλάδα, το πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο μπορούσε να συνεννοηθεί και να βάλει το εθνικό συμφέρον πάνω από τα δικό τους.

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται, αν σήμερα κυβερνούσε ο Καραμανλής κι έπαιρνε τα συγκεκριμένα μέτρα, θα είχαμε ομοβροντία πυρών από τις πρωινές εκπομπές και τα πρωτοσέλιδα των «μεγάλων» εφημερίδων; Θα είχαμε λαϊκή εξέγερση μεγαλύτερη από τα ∆εκεμβριανά του 2008;

 Η κυβέρνηση Καραμανλή, δεν μπορεί να ξεφύγει από την κριτική όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων για τις αδυναμίες της, τα λάθη της, τις παραλείψεις της, όμως την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα είπε την αλήθεια. Παρουσίασε σχέδιο, μέτρα και αν είχε εισακουστεί, ίσως η κατάσταση σήμερα να ήταν τελείως διαφορετική.

 Η αντιμετώπιση μιας τέτοιας κρίσης χρειαζόταν συναίνεση, η οποία δεν υπήρχε ούτε από την αντιπολίτευση ούτε από τους εκδότες που σήμερα γράφουν στις εφημερίδες τους για το λαϊκισμό αλλά και για τα μέτρα που έπρεπε να έχουν ληφθεί εδώ και χρόνια. Αλήθεια, ποιοι εμπόδισαν τις κυβερνήσεις με την πύρινη αρθρογραφία και τους πηχυαίους τίτλους «Επιδρομή σε μισθούς και συντάξεις», «Αυξήσεις πείνας», «Ληστεία χωρίς κουκούλα», «Μέτρα-ΣΟΚ».

Ναι, με αυτούς τους τίτλους υποδέχτηκαν οι μεγάλες εφημερίδες τις ανακοινώσεις Καραμανλή για την ανάγκη λήψης μέτρων πριν ξεσπάσει η κρίση. Καλά, δεν μιλάμε για τηλεοράσεις και ραδιόφωνα…

 Είναι οι ίδιοι που χλεύαζαν το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά «στις 9 του μακαρίτη», αφού πρώτα τον είχαν δοξάσει και γράφανε για τη «συνταγή Ομπάμα» και κατηγορούσαν τον Καραμανλή για τη ληστεία, την επιδρομή στους μισθούς και τις συντάξεις! 

Την κρίσιμη ώρα που θα έπρεπε η αξιωματική αντιπολίτευση να αφήσει τον Καραμανλή να αναλάβει τις ευθύνες του και να κυβερνήσει στην έναρξη της κρίσης, συνεπικουρούμενη από τις συστημικές εφημερίδες, εξαπέλυε σφοδρότατη επίθεση με σύνθημα το «λεφτά υπάρχουν».

Ο Καραμανλής είχε καλέσει, ήδη, από τον Μάρτιο του 2009, τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση προτείνοντάς τους να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο έξι αρχών για την οικονομική διαχείριση, το οποίο όμως απερρίφθη πρωτοστατούντος του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ίδια ώρα που ηλεκτρονικός και γραπτός Τύπος δημιουργούσαν κλίμα «πλιάτσικου» στα εισοδήματα του λαού. 

Τα πρωτοσέλιδα που σας παρουσιάζουμε  είναι ενδεικτικά της υποκρισίας αλλά και των ευθυνών των ΜΜΕ για την πορεία της χώρας στην οικονομική κατάρρευση και στην αγκαλιά του ∆ΝΤ. Σήμερα προσπαθούν να προσπεράσουν τις ευθύνες τους ρίχνοντας το ανάθεμα στους πολιτικούς, στους δημόσιους υπαλλήλους και στους πολίτες, διαχέοντας στην κοινωνία το σύνθημα του Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε».

 Για το σημερινό κατάντημα του τόπου και για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης της Τρόικας σημαντική ευθύνη έχουν τα μεγάλα συγκροτήματα Τύπου. Πολλά μπορεί να υποστηρίξει ο καθένας για τον Κώστα Καραμανλή, κανείς όμως δεν μπορεί να πει ότι δεν είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό προεκλογικά, το 2009.

Ως πρωθυπουργός έχει την ευθύνη των πράξεων και των επιλογών του, κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αντιλήφθηκε τον κίνδυνο και προσπάθησε να επιβάλλει μέτρα και είπε την αλήθεια στο λαό.

 Την ώρα που οι μεγαλοεκδότες και κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι τον επέκριναν σκληρά για εκείνα τα μέτρα, ενώ κάποιοι άλλοι έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν. κουρασμένο. Σήμερα ανακάλυψαν την κρίση και πρωτοστατούν και ζητούν την εφαρμογή μέτρων υποστηρίζοντας τις μνημονιακές επιλογές. Κάποιοι άλλοι μιλάνε για την ανάγκη κατάρτισης εθνικού σχεδίου. Η ευκαιρία υπήρξε, αλλά κάποιοι στ’ όνομα του συμφέροντος, πολιτικού και οικονομικού, έσπειραν το διχασμό για να θερίσουν σήμερα τους εκβιασμούς των δανειστών.

Προσπαθούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους για την άνευ προηγουμένου οικονομική τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός, χωρίς να ζητήσουν συγγνώμη για πολιτικά παιχνίδια που έπαιξαν σε βάρος της χώρας.

Μακάρι ο κ. Παπανδρέου να είχε εισακούσει τη δραματική έκκληση του κ. Καραμανλή στη ∆ΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2009, για τη λήψη περιοριστικών μέτρων στο δημόσιο. 

Μακάρι τα ΜΜΕ να πίεζαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης -όπως κάνουν σήμερα- και να τον οδηγούσαν στο δρόμο της συναίνεσης τον Μάρτιο στη συνάντηση των αρχηγών. Ο κ. Παπανδρέου είχε ισχυριστεί ότι η κρίση ήταν εφεύρημα του κ. Καραμανλή προκειμένου να δικαιολογήσει την ανάλγητη ασκούμενη πολιτική από την κυβέρνηση και φυσικά η πλειοψηφία των ΜΜΕ συμφώνησαν μαζί του παρέχοντάς του υποστήριξη.

 Μάλιστα κάποιοι από αυτούς που έπιναν νερό στο όνομα του κ. Παπανδρέου ζητάνε από τον κ. Καραμανλή να εξηγήσει γιατί η κυβέρνησή του δεν πήρε τα μέτρα που θα απέτρεπαν το ναυάγιο. Η απάντηση είναι εύκολη για πολλούς από αυτούς, αρκεί να διαβάσουν τα πρωτοσέλιδα της εποχής που παρουσιάζει το NP.

Η Ν∆ και ιδιαίτερα ο Κ. Καραμανλής αντιμετωπίστηκαν «εχθρικά» - από τα μεγάλα ΜΜΕ που παρουσίαζαν την «τρίχα» ως «τριχιά».

 Με τον τρόπο, όμως, αυτόν, παρουσιάζοντας, δηλαδή, τα πράγματα κατά τα συμφέροντά τους, τα εν λόγω ΜΜΕ κατάφεραν, τελικά, να διαμορφώνουν στην κοινή γνώμη την εικόνα που εξυπηρετούσε τα δικά τους συμφέροντα.