Ο πρωθυπουργός σε έντονους προεκλογικούς τόνους αναφέρθηκε στις αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις και τον σκληρό αγώνα της κυβέρνησης να βγει από τα μνημόνια η χώρα, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαμαράς άρχισε την ομιλία του τονίζοντας ότι είναι κρίσιμος ο δρόμος που έχει αναλάβει η κυβέρνηση και οι βουλευτές πρέπει να το καταδείξουν στο λαό.

Όπως σημείωσε, «Έχουμε κάνει πράγματα που κάποιοι θεωρούσαν αδιανόητα. Αυτοί που για εχθρό τους έχουν ορίσει την επιτυχία της χώρας. Η χώρα υπέφερε πολύ και ακόμα υποφέρει, αλλά τώρα υπάρχει δρόμος προς τα πάνω. Αργεντινή δεν γίναμε. Δεν βρεθήκαμε αποκλεισμένη από τις αγορές ούτε κάηκε ο τόπος». 

«Εμείς πρώτοι ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους και όχι για τους αριθμούς». Ο κ. Σαμαράς όμως δεν παρέλειψε να σχολιάσει την περίοδο της θητείας του Γιώργου Παπανδρέου, όπου όπως είπε, ευημερούσαν οι άνθρωποι αλλά και οι πλασματικοί αριθμοί. «Σήμερα όμως έχουμε μόνο προς τα πάνω» επανέλαβε και τόνισε ότι η χώρα αλλάζει εποχή.

Μέσα σε δύο χρόνια έχουμε οδηγήσει τη χώρα εκτός μνημονίου. Είχαμε το δίλημμα να αφήσουμε τη χώρα έρμαιο ή να βαδίσουμε στην ανηφόρα. Διαλέξαμε την ανηφόρα και κάναμε πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα» ανέφερε.

«Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμο μεταίχμιο, σε ιστορικό σταυροδρόμι. Ποτέ δεν έγιναν τόσες μαζεμένες μεταρρυθμίσεις. Ποτέ δεν διορθώθηκαν τόσες μακροχρόνιες αγκυλώσεις και τόσο σύντομα. Και τώρα που όλοι διαισθάνονται ότι η χώρα γυρίζει σελίδα, κάποιοι δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα να μην αφήσουν τη χώρα να σηκωθεί. Θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στα μνημόνια. Για αυτό ενοχλήθηκαν τόσο πολύ που βγήκαμε στις αγορές» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα, σφοδρή ήταν η επίθεση του πρωθυπουργού κατά του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για κόμμα που «τρέφεται» από την κρίση και τα μνηνόμια. Τι θα γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς... βαρβάρους; διερωτήθηκε. «Όσοι προσπαθούν να εμποδίσουν την πρόοδο της χώρας, δίνουν την τελευταία τους ευκαιρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται λεφτά που δεν υπάρχουν. Είναι κόμμα συνώνυμο με την αστάθεια. Δεν θα του περάσει. Θέλει να δημιουργήσει ρεύμα και οδηγεί στο τέλμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναπαράσταση του τέλματος. Δεν μπορούν να μιλάνε για το αύριο επειδή δεν έχουν αύριο» πρόσθεσε.

Μέχρι το 2018 θα έχει μειωθεί η ανεργία 10% σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να διαψεύδεται. Ζητάμε από το λαό να μας δώσει τη δύναμη να ξεπεράσουμε τους νοσταλγούς του χτες. Ζητάμε από το λαό να μας δώσει δύναμη να περάσουμε στη Ο πρωθυπουργός έκανε μεταξύ άλλων και στην ιστορική διαδρομή της ΝΔ, αναφερόμενος και στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή. 

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους βουλευτές του και τόνισε ότι παρά τις πιέσεις η ΝΔ παραμένει η πιο συμπαγής δύναμη στη Βουλή. «Να εξηγήσετε ως βουλευτές την κρισιμότητα της ψήφου, της περιόδου που διανύουμε, να πολεμήσουμε την «χαλαρότητα» της ψήφου. Περιμένω από εσάς να δώσετε τη μάχη στηρίζοντας την παράταξη και τις επιλογές της» ήταν το μήνυμα που απήυθυνε στην Κ.Ο. της ΝΔ. 

Κατά την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πολλές φορές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «χαιδεύει» τους τρομοκράτες, ενώ αναφέρθηκε και στην Σουλειμάν Σαμπιχά. «Αυτοί που υποψήφιος ευρωβουλευτής τους αμφισβήτησε τη συνθήκη της Λωζάνης και τελικά απομάκρυναν την υποψήφια Σαμπιχά Σουλεϊμάν, αντί να τον διαγράψουν. Έχουν το θράσσος να μας καλούν σε διάλογο όταν εξαπολύουν μηνύματα διχαστικά και απίστευτο υβρεολόγιο. Νοσταλγούν την εποχή που οι κουκουλοφόροι έκαιγαν τις πόλεις, όταν τα πανεπιστήμια ήταν εστίες ανομίας, όταν οι μετανάστες έμπαιναν ανενόχλητοι στη χώρα. Εμείς γυρίζουμε σελίδα και εκείνοι θέλουν η Ελλάδα να γυρίσει στο χθες και στο χάος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει η Ελλάδα να γίνει φυσιολογική χώρα, γι' αυτό θέλει νέα μνημόνια, όμως δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια, δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την χώρα» υπογράμμισε. 

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές να δείξουν στο λαό το όνειρο της κυβέρνησης για τον τόπο με επιχειρήματα.