Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Μολδαβίας αποφασίστηκε κατά τη σημερινή επίσημη επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης της Δημοκρατίας της Μολδαβίας Όλεγκ Έφριμ (Oleg Efrim) στον Έλληνα ομόλογό του Χαράλαμπο Αθανασίου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης, συμφωνήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, καθώς και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πρακτικών στα θέματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος. Επίσης, συμφωνήθηκε η διερεύνηση της δυνατότητας ανταλλαγής πρακτικών εκπαίδευσης των δικαστικών λειτουργών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης από την πλευρά του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης αναπτύχθηκε το πλαίσιο λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστών, για το οποίο οι Μολδαβοί αξιωματούχοι εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ακόμη, ο κ. Αθανασίου, αποδέχθηκε πρόσκληση του ομολόγου του να επισκεφθεί τη Μολδαβία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι γενικοί γραμματείς Νικόλας Κανελλόπουλος και Μαρίνος Σκανδάμης, η αναπληρώτρια προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης νομοθετικού συντονισμού και ειδικών διεθνών νομικών σχέσεων Μαρία Αρβανίτη, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ ο κ. Εφριμ συνοδευόταν από τον πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα, Βαλεντίν Σιουμάκ.