«Αφού έκαναν ότι μπορούσαν να κάνουν προκειμένου να κρύψουν πίσω από συμπλοκές και τραμπουκισμούς τα πραγματικά επίδικα των εκλογών, οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης μέσα στις σχολές και κυρίως η ΠΑΣΠ, εισέπραξαν από το φοιτητικό σώμα την καταδίκη που αρμόζει στις πολιτικές τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.

«Η ενίσχυση των δυνάμεων της Αριστεράς, δείχνουν ότι ο συσχετισμός μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας κλίνει σταθερά υπέρ των αριστερών δυνάμεων. Παρόλαυτα το αίτημα για αντιστοίχιση αυτού του συσχετισμού με κινηματικές διεργασίες και έντονη πολιτική ζωή στους συλλόγους που θα στήνει ανάχωμα στις πλήρως αντιδραστικές νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις στο Πανεπιστήμιο παραμένει. Από τη δική μας την πλευρά, θ’ αγωνιστούμε, με την αισιοδοξία που μας δίνει το γεγονός ότι οι δυνάμεις της Αριστερής Ενότητας εμφανίζουν άνοδο σε πάρα πολλές σχολές στην Αθήνα, αλλά και με αρκετές νέες καταγραφές στην περιφέρεια και με στόχο μας αυτό το πρόταγμα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Το «Πανεπιστήμιο του Μνημονίου» μπορεί να ηττάται πολιτικά όσο οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία, στόχος μας όμως παραμένει, ένα «Πανεπιστήμιο των αναγκών», το δικό μας Πανεπιστήμιο, που θα μπορέσει να γίνει πράξη μονάχα μέσα από αγώνες του φοιτητικού κινήματος για να σταματήσουμε τη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας», καταλήγει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.