Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Ως ένα ακόμα επικοινωνιακό παιχνίδι αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης το οποίο προωθεί ο Πρωθυπουργός .«Μία κυβέρνηση που έχει “κουρελιάσει” το Σύνταγμα δεν έχει ηθικό κύρος να πρωταγωνιστεί σε μία τέτοια διαδικασία ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Βούτσης . Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επιμένουν μάλιστα  ότι «ο Αντ. Σαμαράς κρύβεται και αρνείται τον οποιοδήποτε δημόσιο διάλογο για τις επιπτώσεις της πολιτικής του μνημονίου και γι’ αυτό καταφεύγει σε απελπισμένες προσπάθειες αλλαγής της ατζέντας, μιλώντας άκαιρα για συνταγματική αναθεώρηση, πετώντας  την μπάλα στην εξέδρα. Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι «για τη σημερινή κατάντια της χώρας ευθύνεται το Σύνταγμα ή οι ακραίες μνημονιακές πολιτικές». 

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πρόσθεταν ακόμα  «ότι αφού η δικομματική κυβέρνηση  κουρέλιασε το Σύνταγμα συρρικνώνοντας τη δημοκρατία, τώρα ο πρωθυπουργός   φέρνει προτάσεις που  σε μεγάλο βαθμό κατευθύνονται στη λογική της συνταγματοποίησης των μνημονίων.» 

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν πάντως ότι οι Ευρωεκλογές θα φέρουν εξελίξεις  αφού τα αποτελέσματα θα κλονίσουν την κυβερνητική συμμαχία. « Όλες οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν λένε τα στελέχη ου ΣΥΡΙΖΑ . Το άθροισμα των δυο κομμάτων δεν θα είναι τέτοιο που θα μπορεί η κυβέρνηση να σταθεί. Όλα δείχνουν ότι μέχρι τέλος Ιουνίου δεν αποκλείεται να έχουμε και Τρίτη προσφυγή στις κάλπες αυτή τη φορά για εθνικές εκλογές. 

Εν τω μεταξύ χθες για μια ακόμη φορά ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στον REAL εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και την άρση ασυλίας της βουλευτικής ιδιότητας όσων κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα μεταξύ αυτών και η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

«Τα στοιχεία που έχουν προσκομιστεί και κυρίως αυτά που έχουν ψαχτεί δεν είναι τέτοια που όταν κάνουμε εμείς την άρση ασυλιών να μπορεί να πει κανείς, έχοντας διαβάσει τη δικογραφία, πως δεν σου δημιουργείται καμία αμφιβολία για το βάσιμο ή όχι κάποιων στοιχείων» είπε ο Νίκος Βούτσης. «Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος .Όταν στη Βουλή ακούγεται ότι βρέθηκε μία καραμπίνα με 8 φυσίγγια και με βάση αυτό το στοιχείο γίνεται η παραπομπή για τον εξοπλισμό εγκληματικής οργάνωσης, αντιλαμβάνεστε ότι, επειδή όλοι είμαστε εχέφρονες και έξυπνοι άνθρωποι, κάτι είναι πίσω από αυτό. Δεν μπορεί με βάση αυτό να γίνεται η όλη ιστορία και να δημιουργείται στον κόσμο ένα κούμπωμα. 

Είχανε πει ότι έχουν ιδρυθεί σκοπευτικοί όμιλοι με 2000 ανθρώπους όπου εκεί μαζευόντουσαν όπλα ή ότι εκεί γίνονταν ασκήσεις κοντά σε στρατόπεδα όπου έφεδροι έκαναν ασκήσεις ή ότι υπήρχε σχέση με διευθυντικά στελέχη από την Αστυνομία κ.τ.λ. Αυτά τα οποία είναι πάρα πολύ σοβαρά και τα οποία εμείς πιστεύουμε ότι έχουν βάση αλήθειας θα έπρεπε να τα δει κανείς. Και πιστεύουμε   ότι ευλόγως θα αποφασίζαμε ότι χωρίς καμία αμφιβολία υπήρχε συνυπευθυνότητα για την λειτουργία της Χρυσής Αυγής σαν εγκληματική οργάνωση.  Κι αυτό μας δημιουργεί ένα ερωτηματικό. Χρειάζεται σε βάθος να πάει αυτή η ιστορία. Αν φτάσουν μόνα τους αυτά στο Δικαστήριο είναι φανερό ότι δεν έχουν καμία τύχη, εννοώ σε σχέση με την οπλοκατοχή».