Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Δεν κλείνει η συζήτηση γύρω από την πιθανότητα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ καθώς το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του κόμματος τροφοδοτούν τα σχετικά σενάρια επιβεβαιώνοντας δημοσίως ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές. Από τον Μιχάλη Κασσή που θεωρείται ότι εκδηλώθηκε ως ουρά των όσων είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης ως τον Γιώργο Ντόλιο που γενικώς δεν εντάσσεται στους «Βενιζελικούς» και έχει αποστασιοποιηθεί αρκετές φορές. 

Η χθεσινή ημέρα θεωρητικά ήταν μία επιτυχία της "Ελιάς" καθώς σε εκδήλωσή της μίλησαν τόσο ο Φίλιππος Σαχινίδης που συγκαταλέγεται στους "παπανδρεϊκούς" και η Φώφη Γεννηματά που αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της και οι πληροφορίες την εμφανίζουν να προετοιμάζεται για την ημέρα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ

Μάλιστα η χθεσινή της ομιλία στην εκδήλωση ήταν επικεντρωμένη στο ΠΑΣΟΚ και στο κοινωνικό προφίλ που πρέπει να ξαναχτίσει, όπως επίσης και στον ρόλο που θα αναλάβει η ίδια μετά τις ευρωεκλογές για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και της παράταξης. 

Η επίμαχη αναφορά της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας προκάλεσε αίσθηση καθώς η ίδια με τον τρόπο της επιβεβαίωσε ότι παίρνει θέση μάχης για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Επίσης διαφοροποιήθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως προς την εκτίμηση πως το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει όταν θα ανέβει και η χώρα, υποστηρίζοντας ακριβώς το αντίθετο. 

Ο Φίλιππος Σαχινίδης υπερασπίστηκε την διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και τις επιλογές που έγιναν στο πρώτο μνημόνιο χωρίς να δώσει λαβή για εσωκομματικές συζητήσεις. 

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει νωρίς το πρωί αναμένεται να ακούσει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο πως πρέπει όλα τα στελέχη να στρατευθούν στην τελική ευθεία για την μάχη, ενώ αναμένονται με ενδιαφέρον οι παρεμβάσεις των βουλευτών.