Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

Με κατά μέτωπον επίθεση είναι αποφασισμένος να απαντά ο Αντώνης Σαμαράς στην πόλωση που καλλιεργεί εδώ και καιρό ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει των εκλογών της 18ης και της 15ης Μαΐου. Στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως έλεγε κυβερνητική πηγή στο newpost.gr, έχουν σταθμίσει το εξής δεδομένο: ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί τον ξύλινο λόγο και θέλει αλήθειες και αποτέλεσμα. 

Με βάση τα δύο αυτά στοιχεία, σημείωνε η ίδια πηγή, έχει σχεδιάσει ο πρωθυπουργός με τα στελέχη της ΝΔ, την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος. Στόχος του κ. Σαμαρά είναι όλοι, από τη μια να καταλάβουν τα «θα» και τα ψεύτικα όνειρα που μοιράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη το σχέδιο και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. 

Η περίοδος που διανύουμε και οι μήνες που θα έρθουν είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για το μέλλον της οικονομίας και της χώρας και για αυτό δεν θα πρέπει να υπάρξει χαλαρότητα στην ψήφο του Μαΐου τόνιζε η κυβερνητική πηγή και αυτό θέλησε να το καταστήσει σαφές ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις δημόσιες τοποθετήσεις του στέλνοντας το μήνυμα σε δύο μέτωπα. 

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση απευθύνθηκε προς τους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας καλώντας τους να στηρίξουν την προσπάθεια της παράταξής του και χθες μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του προκειμένου να κινητοποιήσει τους βουλευτές του για να δώσουν τη μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό. 

Στις δυο αυτές ομιλίες του, αλλά και σε εκείνες που θα κάνει από αύριο στις περιοδείες που ξεκινά σε όλη τη χώρα, ο κ. Σαμαράς δεν υποσχέθηκε και δεν θα υπόσχεται τίποτα που δεν θα μπορεί να υλοποιήσει. «Ούτε τζάμπα ΔΕΗ και τηλέφωνο, ούτε αυξήσεις μισθών και συντάξεων, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας, αλλά μόνο αλήθειες και πράγματα που γίνονται», έλεγε κυβερνητικό στέλεχος στο newpost.gr

Το διακύβευμα της κάλπης του Μαΐου έχει τεθεί από τον πρωθυπουργό και συνοψίζεται στη φράση «ανάπτυξη και άλμα στο αύριο ή τέλμα και επιστροφή στην κρίση». Άλλωστε στα στελέχη της ΝΔ υπάρχει η πεποίθηση ότι αν το αποτέλεσμα δικαιώσει την παράταξη του κ. Σαμαρά, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πια εσωτερικά προβλήματα και όπως λένε, «θα βουλιάξει στο τέλμα» που ο ίδιος δημιούργησε. 

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου και του ίδιου του πρωθυπουργού, είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, να μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να συνεχίσει την προσπάθεια μέχρι την τελική έξοδο από την κρίση. Το ερώτημα βεβαίως είναι τι θα γίνει με το ΠΑΣΟΚ που φαίνεται ότι αποσυντίθεται σιγά-σιγά, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει εγκλωβιστεί στα προσωπικά του αδιέξοδα…