Επαφές υψηλού επιπέδου θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Μόσχα, όπου θα φτάσει επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.

Το πρόγραμμα συναντήσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: Τη Δευτέρα, 12/5, θα συναντηθεί με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο. Την Τρίτη, 13/5 θα συναντηθεί με τον Α’ αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, υπεύθυνο για τις σχέσεις Ρωσίας-Ευρώπης, Βλάντιμιρ Τίτοφ, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας Αλεξέι Πούσκοφ, καθώς και με τον Α’ αντιπρόεδρο της Δούμας Ιβάν Μέλνικοφ.

Ο κ. Τσίπρας θα συνοδεύεται από τους Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτή, συντονίστρια εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Κώστα Ήσυχο, συντονιστή εκ μέρους της Πολιτικής Γραμματείας για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Νίκο Παππά, διευθυντή του Γραφείου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, Δ' αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, συντονιστή Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και Νίκο Κοτζιά, καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρόεδρο της πρωτοβουλίας «ΠΡΑΤΤΩ».