current views are: 3

9 Μαΐου 2014
Δημοσίευση15:11

Σε αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες Δωδεκανήσων – Κυκλάδων ο Δένδιας

Αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες σε νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Δημοσίευση 15:11’
αρθρο-newpost

Αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες σε νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες σε νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν κατά τόπους συσκέψεις με τους διοικητές των αστυνομικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών, όπως και συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αντικείμενο τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας ενόψει της τουριστικής περιόδου και την πυρόσβεση.

Κατά τις επισκέψεις του στις αστυνομικές υπηρεσίες των νησιών ο κ. β ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο κάθε ένα από αυτά και επισήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει για τον τουρισμό, όπως και για την τοπική ανάπτυξη γενικότερα, ο τομέας της δημόσιας ασφάλειας.

Η περιοδεία του υπουργού Δημόσιας Τάξης ξεκίνησε, το πρωί, από την Αστυπάλαια, όπου επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Σταθμό, ενώ συναντήθηκε και με εθελοντές πυροσβέστες του νησιού, παρουσία της αντιδημάρχου Μαρίας Καμπούρη.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας μετέβη στην Κάρπαθο, όπου επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού, παρουσία του διευθυντή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, ταξίαρχου Αντώνιου Βλαχάκη και του αστυνομικού διευθυντή Τάξης Δωδεκανήσου, ταξίαρχου Φώτιου Νικολόπουλου.

Μιλώντας στους πυροσβέστες της Καρπάθου, ο υπουργός συνεχάρη το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος για τη σημαντική προσπάθεια που κατέβαλε κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο, ενώ αναφερόμενος στα αποτελέσματα της περσινής περιόδου σε ολόκληρη τη χώρα επισήμανε ότι οι καμένες εκτάσεις μειώθηκαν κατά περίπου 50%, χάρη στην τεράστια προσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο κ. Δένδιας τόνισε επίσης ότι ο πήχης για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο έχει τοποθετηθεί ψηλά και ζήτησε από το προσωπικό να συνεχίσει να επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο, κάνοντας ειδική αναφορά στη σημασία που έχουν η κατάλληλη οργάνωση και ο απαραίτητος συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων για την αποτελεσματική διαχείριση και της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Οι επισκέψεις του υπουργού σε νησιά της Δωδεκανήσου ολοκληρώθηκαν στην Κάσο, όπου επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Σταθμό και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δημήτριο Ερωτόκριτο και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κουριαντάκη.

Τελευταίος σημερινός προορισμός του ήταν η Σαντορίνη, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αναστάσιο- Νικόλαο Ζώρζο, τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας και τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θήρας.

Από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου εκφράζεται η βούληση, μέχρι τον Ιούλιο, να έχει πραγματοποιηθεί ένας σημαντικός αριθμός επισκέψεων σε αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες ακριτικών περιοχών, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ελλείψεις και κενά που ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά τη θερινή περίοδο και να υπάρξουν εγκαίρως βελτιωτικές ενέργειες.


σχετικα αρθρα