«Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος καθώς και ο άνθρωπός τους στην Αττική, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, δεν θέλουν να ακούσουν τη φωνή των πολιτών, γιατί, απλά τη φοβούνται. Όπως άλλωστε φάνηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου. Φοβούνται και εκβιάζουν. Απειλούν για να εξαγοράσουν λίγο χρόνο παραμονής στην εξουσία. Να κλείσουν όλα τα χρυσά ντιλ σε βάρος των πολιτών και υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων».

Αυτό τόνισε η υποψήφια περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» Ρένα Δούρου στην ομιλία της στη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά.

Ο κ.Δούρου είπε ότι έφθασε πια η ώρα να φέρουμε τα πάνω - κάτω και να χαλάσουμε τα ντιλ του απερχόμενου περιφερειάρχη με τον εκπρόσωπο της κ. Μέρκελ, τον κ. Φούχτελ.

Επεσήμανε πως ο απερχόμενος περιφερειάρχης «παραμένει απαθής και άφωνος μπροστά στο προωθούμενο ξεπούλημα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, στην τραγωδία της διάλυσης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, της τελευταίας βαριάς βιομηχανίας της περιοχής, στην κατάρρευση των τριών μεγάλων νοσοκομείων του Πειραιά, του Τζάνειου, του Κρατικού Νίκαιας και του Μεταξά, στην απορρόφηση και τσιμεντοποίηση των 650 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων σε Κερατσίνι - Δραπετσώνα». Πρόσθεσε ότι «δραστηριοποιείται μόνο όταν πρόκειται για το ξεπούλημα του Αστέρα της Βουλιαγμένης, για την τσιμεντοποίηση του Ελληνικού, για τη συνέχιση του εφιάλτη του ΧΥΤΑ Φυλής και για την εξυπηρέτηση εργολαβικών συμφερόντων».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θ. Δρίτσας από την πλευρά του δήλωσε ότι ο Πειραιάς, οι γειτονιές του βρίσκονται σε κρίση.

Σήμερα πρόσθεσε ότι η πόλη αναζητά το νέο της πρόσωπο. Άνεργοι , φτωχοί, επιχειρηματίες κατεστραμμένοι, μαγαζιά κλειστά, πολίτες χωρίς κοινωνική προστασία συνθέτουν την εικόνα του Πειραιά και πρόσθεσε ότι την ίδια ώρα το λιμάνι διακινεί ένα τεράστιο πλούτο που συγκεντρώνεται ολοένα και σε λιγότερα χέρια.

Το λιμάνι ιδιωτικοποιείται, η πόλη δεν κερδίζει τίποτα δήλωσε και τόνισε ότι οι ναυτικοί δεν πληρώνονται και απειλούνται με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πρόσθεσε επίσης ότι η πόλη ερημώνει ακόμη και τα δικαστήρια, η κυβέρνηση της τρόικας και του ΤΑΙΠΕΔ, θέλουν να τα απομακρύνουν από τη πόλη.

«Δεν θα τα επιτρέψουμε όλα αυτά. Είμαστε εδώ για να δώσουμε μια μάχη νικηφόρα. Ο Πειραιάς θα νικήσει». τόνισε ο κ. Δρίτσας.