Καλοί μαθητές αποδεικνύονται οι Καταριανοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που τους εκπαιδεύουμε από το χειμώνα στα τεθωρακισμένα και στο πυροβολικό.

Χτες κατά τη διάρκεια της απονομής των «τίτλων σπουδών» έκαναν και επίδειξη στο στίβο αρμάτων μάχης όλων όσων έμαθαν από τους Έλληνες αξιωματικούς εκπαιδευτές τους και οι ανώτεροι αξιωματικοί τους εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα.

Οι μόνοι που δεν έμειναν ικανοποιημένοι ήταν οι κάτοικοι της περιοχής καθώς οι αλλοδαποί σπουδαστές που ήρθαν από το Κατάρ τιμούσαν δεόντως την τοπική οικονομία.

Ευτυχώς μένει μία μικρή ομάδα από αυτούς που εκπαιδεύονται στο Πυροβολικό και οι οποίοι  θα αποφοιτήσουν την άλλο μήνα. Αυτοί ανέρχονται στους 29 άνδρες.

Ωστόσο χτες , πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο "ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ" στην Αλεξανδρούπολη, η τελετή λήξης της εκπαίδευσης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Ειδικοτήτων του στρατιωτικού προσωπικού του  Κατάρ σε αντικείμενα τεθωρακισμένων, στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, παρουσία του Διοικητή της Μεραρχίας, υποστράτηγου κ. Παναγιώτη Φαραντάτου και του Διοικητή της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ταξίαρχου κ. Γεωργίου Σταματιάδη.

Οι σπουδαστές από το Κατάρ είχαν φτάσει τους εκατό άνδρες, οι οποίοι φεύγουν από την Ελλάδα στεναχωρημένοι καθώς δήλωσαν ότι τους άρεσε πάρα πολύ η χώρα μας. Βέβαια υποσχέθηκαν ότι με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφτούν ξανά την Ελλάδα έστω και ως τουρίστες για να πάνε και στα νησιά του Αιγαίου που τόσα έχουν ακούσει γι αυτά.

Να θυμίσουμε ότι μετά από επιθυμία που εκδήλωσαν, παρέλασαν και αυτοί στην εθνική εορτή της χώρας μας την 25η Μαρτίου και δήλωναν ικανοποιημένοι που το αίτημά τους έγινε δεχτό.

Γ. Κοκ.