Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τη συνέντευξη του επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλη Γλέζου στην «Ελευθεροτυπία», όπου μιλά για «εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό».

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος αποκαλύπτει σε σημερινή συνέντευξη του(Ελευθεροτυπία) , ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα πάνω από ένα όριο, δηλαδή, αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο».

«Ο Ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει, ότι σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα προκαλέσει εκροή καταθέσεων (bank run), κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, και τελικά, χρεοκοπία. Ο κ. Τσίπρας συνειδητά επιδιώκει την καταστροφή για να επιβεβαιωθεί η μιζέρια του… Ο Ελληνικός λαός δεν θα του το επιτρέψει!» κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου. 

Ο κ. Γλέζος στη συνέντευξή του τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το Μνημόνιο και «πρώτον θα μειώσει τις σπατάλες που ακόμα και σήμερα συνεχίζονται στα υπουργεία. Δεύτερον, θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν, τρίτον, εάν χρειαστεί, θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο». 

Ερωτηθείς για πιο εισοδηματικό όριο και πάνω θα μπορούσε να επιβληθεί αναγκαστικός δανεισμός, απάντησε: «Αυτό θα το δούμε. Ας πούμε πάνω από 100 χιλιάδες [...] Τώρα πέφτουν χαράτσια που πάνε στο χρέος. Εγώ μιλάω για εσωτερικό δανεισμό, ώστε να σωθεί η χώρα και να λειτουργεί το κράτος».