Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

Κατά μέτωπον επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη χρήση του κεντρικού πολιτικού συνθήματος "Νέα Ελλάδα" της ΝΔ, εξαπέλυσε από την Τρίπολη ο πρωθυπουργός. Σε μια ομιλία γεμάτη παλμό, ο Αντώνης Σαμαράς στρέφοντας τα πυρά του προς τον Αλέξη Τσίπρα ξεκαθάρισε πως "Νέα Ελλάδα με παλιά υλικά δεν γίνεται" και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τις επιλογές της παράταξής του σε όλη τη χώρα. 

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζοντας τις επιτυχίες της κυβέρνησής του στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως "αυτή είναι η Νέα Ελλάδα που θέλουμε να φτιάξουμε και αυτό το υιοθέτησαν ακόμη και αυτοί που την πολεμούσαν μέχρι σήμερα. Είδαν και απόειδαν και ήταν τόσος ο πανικός τους να μην μείνουν πίσω. Όμως ενώ το υιοθέτησαν το "Νέα Ελλάδα", δεν μπορούν να υιοθετήσουν το όραμά μας και τις συγκεκριμένες ιδέες που έχουμε για να βγάλουμε τη χώρα τελείως από την κρίση". 

Μάλιστα ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως "Νέα Ελλάδα δεν είναι οι συνιστώσες από μεταλλαγμένους σταλινικούς, από επαγγελματίες εργοπατέρες και από φανατικούς οπαδούς της δραχμής, που μειώνουν την αξία μας στην Ευρώπη και λένε να βγούμε από ΝΑΤΟ, συντηρούν την ανομία στα πανεπιστήμια, θέλουν να πλημμυρίσει η Ελλάδα από λαθρομετανάστες και δίνουν μάχη εναντίον των επενδύσεων". 

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τις δηλώσεις Γλέζου και Παναγούλη. "Κάνουν ό, τι μπορούν για να μας ξαναρίξουν στην κρίση και θέλουν αστάθεια. Για να δείτε πόσο υπομονή κάνω, ακούστε τη νέα ρουκέτα που έριξε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μίλησε για εσωτερικό δανεισμό. Θα είχαμε μαζική φυγή καταθέσεων από τράπεζες, ευτυχώς ο κόσμος δεν τους πίστεψε και δεν τους παίρνει στα σοβαρά. Εμείς προχωράμε με σταθερά βήματα μπροστά", ανέφερε. 

Ο κ. Σαμαράς έκανε και ονομαστικές αναφορές στον πρόεδρο και στα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «ανήκουν στην εποχή των παγετώνων και των δεινοσαύρων. Ο κ. Τσίπρας είναι εναντιον του Ελληνικού και του Αστέρα, ο κ. Δρίτσας εναντίον της Cosco, η κυρία Δούρου κατά της διαχείρισης των σκουπιδιών. Γεννήθηκαν μέσα από την κρίση και θα ξεπεραστούν όταν ξεπεραστεί η κρίση. και η κρίση ξεπερνιέται» κατέληξε ο πρωθυπουργός που έκλεισε την πρώτη προεκλογική ομιλία του στην περιφέρεια απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν τις επιλογές της ΝΔ σε όλη τη χώρα. 

«Δώστε μας τη δύναμη να στείλουμε οριστικά στο περιθώριο τους εκπροσώπους του χθες, κάθε ψήφος φέρνει το αύριο πιο κοντά, στηρίξτε τις επιλογές αυτής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης παντού! Η αδράνεια και η χαλαρότητα δεν είναι για εκείνους που θέλουν το αύριο, βάλτε την υπογραφή σας όλοι οι Έλληνες σε αυτή την ιστορία που φτιάχνουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη συγκέντρωση ως «το προμήνυμα της νίκης σε όλη τη χώρα». 

Αναφερόμενος στα έργα ανάπτυξης κυρίως στις υποδομές, σε όλη την Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη στήριξή του στους γαλάζιους υποψηφίους. «Όλα αυτά τα ξέρει ο Πέτρος Τατούλη, δεν είμασταν μαζί αλλά είδαμε πόσο πίστεψε την ανάπτυξη και το πέτυχε, στήριξη την ανάπτυξη. πολύ σημαντικό είναι και το έργο του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.