Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Η αποκάλυψη του NEWPOSTER  σχετικά με την πρόθεση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει το όνομα της Νέας Δημοκρατίας εκτός από τις συζητήσεις και τις αντιδράσεις που προκάλεσε γίνεται πλέον βασικό θέμα προεκλογικής αντιπαράθεσης. Η ονομασία Νέα Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο της σκληρής κόντρας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ένα απρόσμενο επιχείρημα βρήκαν τα στελέχη της ΝΔ στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει με τον ΣΥΡΙΖΑ . Το επιχείρημα αυτό απαντά στον όρο Νέα Ελλάδα που εδώ και πολλούς μήνες έχει εισάγει στην πολιτική ζωή του τόπου ο Αντώνης Σαμαράς. Τον όρο αυτό ξεκίνησε να χρησιμοποιεί και ο ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που έκανε τα στελέχη της ΝΔ να τρίβουν τα χέρια τους .Γιατί; Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την ομιλία του στην Τρίπολη. 

Είπε «στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί πανικός και βλέποντας την ανάγκη να μην μείνει πίσω από τις εξελίξεις υιοθετεί την πολιτική φρασεολογία της ΝΔ».

Η αλήθεια είναι ότι στην πολιτική δεν υπάρχει παρθενογέννηση , ούτε οι όροι που χρησιμοποιεί το ένα κόμμα απαγορεύεται να γίνουν επιχείρημα στα χέρια του άλλου , αλλά αυτός ο όρος Νέα Ελλάδα έχει ιδιαίτερο συμβολισμό γιατί απηχεί σχεδόν σε όλο το φάσμα των Ελλήνων ψηφοφόρων. 

Ακουμπά το σύνολο της κεντροδεξιάς, ολόκληρο το κέντρο και εκείνους που αποκαλούνται μετριοπαθείς ενώ έχει ερείσματα και στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Για πολλούς είναι μία φράση που ενώνει αρκετές διαφορετικές τάσεις στο πολιτικό σκηνικό και γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να την χρησιμοποιήσει ώστε να μην μείνει εκτός και από αυτήν την πολιτική παρτίδα πόκερ...

Τις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες τα στελέχη των κομμάτων θα κονταροχτυπηθούν για να εξηγήσουν στους πολίτες πως εννοούν αυτήν την Νέα Ελλάδα ο καθένας με βάση τις θέσεις του κόμματός του.

Το λάθος όμως που θα κάνουν είναι να απαξιώσουν τον ίδιο τον όρο καθώς μία φράση που δείχνει να ενώνει τους Έλληνες κάποιοι θα προσπαθήσουν να την κάνουν κτήμα τους και  να της βάλουν κομματικό πρόσημο. Τι θα επιτύχουν μέσω αυτής της στρατηγικής;

Το μόνο που θα επιτύχουν είναι να αποδομήσουν και να αποδυναμώσουν την έννοια της φράσης και να κοντύνουν την ομολογουμένως επιτακτική ανάγκη να αλλάξει επιτέλους η χώρα .Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι εμπνευστές της ορολογίας αυτής και τις επόμενες ημέρες θα τους δούμε να εξηγούν πιο αναλυτικά στους πολίτες τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα δομηθεί το χτίσιμο της Νέας Ελλάδας .

Την ίδια ώρα η υιοθέτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτής της ορολογίας δίνει επιπλέον πόντους στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος, ανεξάρτητα με τις προθέσεις του να μετονομάσει ή όχι τη ΝΔ σε Νέα Ελλάδα , παρατηρεί ότι ο όρος που εισήγαγε στην πολιτική σκηνή έχει απήχηση όχι μόνο στη βάση της ΝΔ αλλά ευρύτερα στους πολίτες ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων.