Νέα σφοδρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζου στην Ελευθεροτυπία για ενδεχόμενο εσωτερικού δανεισμού όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία.

Ο κ. Γλέζος με νεότερη δήλωσή του σήμερα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πως διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του κατά τη χθεσινή ομιλία του στην Τρίπολη.

O πρωθυπουργός, δυστυχώς, εκτός του ότι είναι αδιάβαστος, είναι και πανικόβλητος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος και προσέθεσε: 

«Και όταν ένας Πρωθυπουργός είναι πανικόβλητος, είναι επικίνδυνος. Αφήνει  τους συμβούλους του στου Μαξίμου να τον ενημερώνουν και πέφτει στην παγίδα της διαστρέβλωσης».

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, παρέθεσε εκ νέου τη δήλωση του κ. Γλέζου και σχολίασε δηκτικά, τα «πολλά λόγια είναι φτώχεια».

Για το ζήτημα παρενέβη και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε τους καταθέτες να βγάλουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε  τον πρωθυπουργό για υιοθέτηση «μεθόδων μονταζιέρας» και «εμφυλιοπολεμική ρητορεία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρενέβη εκ νέου και απάντησε πως «όλη η Ελλάδα ξέρει ποια είναι η ανεύθυνη αντιπολίτευση», ενώ κάλεσε την Κουμουνδούρου να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήματα σχετικά με τη δήλωση Γλέζου.