Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Άκρως προκλητικό και απειλητικό εμφανίστηκε το «μουσουλμανικό κόμμα» DEB της Θράκης το οποίο κατεβάζει υποψηφίους για τις θέσεις του Ευρωκοινοβουλίου οι οποίες ανήκουν στην Ελλάδα...

Τα όσα ακούστηκαν στην πρώτη τους επίσημη εκδήλωση θα πρέπει να προκαλέσουν το λιγότερο ανησυχία στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που φαίνεται να παρακολουθεί... απτόητο τα τεκταινόμενα. Το κόμμα DEB είναι η πρώτη φορά που μετέχει στις ευρωεκλογές αλλά ωστόσο εκφράζει σιγουριά ότι οι εξελίξεις που θα υπάρξουν την επομένη της κάλπης θα είναι... υπέρ τους(!). Και μάλιστα προειδοποιούν -άραγε ποιους- ότι οι κανόνες θα ξαναγραφτούν. Επίσης κατηγορούν την Ελλάδα για έλλειψη δημοκρατίας και καταγγέλλουν τους διοικούντες του τόπου αυτού.

Βέβαια πίσω από το DEB βρίσκεται το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Στην παρουσίαση των 38 ευρωβουλευτών υποψηφίων βουλευτών του «μουσουλμανικού κόμματος» στην οποία παρών ήταν ο Λεβέντ Σαδίκ ,γιός του γνωστού εξτρεμιστή Σαδίκ Αχμέτ, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα «Τουρκικά νέα» στο χωριό Θάμνα της Κομοτηνής.

Ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς στην ομιλία , απευθυνόμενος προς τα μέλη του κόμματός του είπε με ύφος γεμάτο υπονοούμενα «πως είναι καιρός να γράψουμε ιστορία. Σκοπός μας είναι το DEB να γίνει ένα πανελλαδικό κόμμα» και ανακοίνωσε ότι εκτός τα κεντρικά τους γραφεία , ίδρυσαν παραρτήματα σε Ξάνθη και Έβρο.

«Όπως τα ιδρυτικά μέλη έγραψαν ιστορία έτσι και σήμερα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές γράφουν ιστορία» είπε ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς και υποστήριξε ότι «ο πανελλαδικός τύπος συνεχώς μας σπιλώνει. Εμείς ασκούμε πολιτική σε νόμιμο επίπεδο και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Εάν υπάρξει θέληση τα μειονοτικά θέματα λύνονται σε μια μέρα».

Μιλώντας στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του DEB και υπεύθυνος των γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, αναλύοντας τους σκοπούς της συμμετοχής τους στις ευρωεκλογές είπε ότι είναι «αντίδραση στις αδικίες και στις αντιδημοκρατικές πρακτικές της Ελλάδος». Μάλιστα δεν παρέλειψε να καταγγείλει και τους διοικούντες της Ελλάδος.

Ένας άλλος λόγος που θέλουν να εισέλθουν στη βουλή , όπως είπε ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς είναι ότι «για να στραφούμε στην Ε.Ε. και να της πούμε πως στην Ενωμένη Ευρώπη υπάρχουμε και εμείς. Οι 150.000 που άνθρωποι που αποτελούν την “τουρκική” μειονότητα Δυτικής Θράκης και που ζητάμε αναγνωρισμένα από διεθνείς συνθήκες δικαιώματα. Το βράδυ της 25 Μαΐου οι κανόνες του παιχνιδιού θα ξαναγραφτούν...»

Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ άρχισε την ομιλία του με την φράση «Φίλοι του πατέρα είμαι ενθουσιασμένος, περήφανος και ευτυχισμένος».

Και συνέχισε: «Το κόμμα DEB στις 25 Μαΐου θα γράψει ιστορία. Οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης θα ακουμπήσουν το χέρι τους στην συνείδηση τους και όλοι μαζί θα επιτύχουμε. Το βράδυ της 25 Μαίου οι κανόνες του παιχνιδιού θα ξαναγραφτούν. Την ώρα που οι κανόνες αυτοί θα ξαναγράφονται, ο Τούρκος της δυτικής Θράκης θα βρίσκεται εκεί και πιστεύω πως σε εκείνους τους κανόνες θα υπάρχουν και οι δικοί μας κανόνες».

Πριν την ολοκλήρωση της μάζωξης αυτής που εμπεριείχε και μία ομαδική φωτογράφιση, ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς περιχαρής ανακοίνωσε ότι το DEB έγινε μέλος σε διεθνείς φορείς όπως η FUEN και ότι το συνέδριο της FUEN , το 2015, θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή(!).