current views are: 1

12 Μαΐου 2014
Δημοσίευση04:04

Η τακτική που θα ακολουθήσει ο Τσίπρας μια εβδομάδα πριν από την κάλπη

Μια εβδομάδα πριν την πρώτη κρίσιμη αναμέτρηση και ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ οι υποψήφιοι και όλος ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση ο Μανώλης Γλέζος αντιλαμβάνεται ότι πλέον τα πράγματα δεν είναι όπως …παλιά.

Δημοσίευση 04:04’
αρθρο-newpost

Μια εβδομάδα πριν την πρώτη κρίσιμη αναμέτρηση και ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ οι υποψήφιοι και όλος ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση ο Μανώλης Γλέζος αντιλαμβάνεται ότι πλέον τα πράγματα δεν είναι όπως …παλιά.

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Μια εβδομάδα πριν την πρώτη κρίσιμη αναμέτρηση και ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ οι υποψήφιοι και όλος ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση ο Μανώλης Γλέζος αντιλαμβάνεται ότι πλέον τα πράγματα δεν είναι όπως …παλιά. « Την στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για την   Νέα Ελλάδα οι σύμβουλοι και συνεργάτες του ακολουθούν την λογική της μονταζιέρας και εμφυοπολεμικές τακτικές λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο Μανώλης Γλέζος που είναι ένας από τους παλαιότερους πολιτικούς της χώρας μας και ο οποίος έχει ζήσει πολλές εκλογικές αναμετρήσεις σε κρίσιμες περιόδους  έχει μείνει έκπληκτος από την χυδαιότητα της επίθεσης που δέχεται. Οι δηλώσεις του  διαστρεβλώθηκαν , μηχανισμοί κινήθηκαν  για να προβάλουν τα ψέματα τους και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει που φτάνει ο πάτος αυτής της στρατηγικής.»   

Ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος στην πραγματικότητα επανέλαβε γνωστή θέση του  για εσωτερικό δανεισμό όπως έγινε στην κατοχή  χρειάστηκε να κάνει πολλές δηλώσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει την επικοινωνιακή επίθεση της Κυβέρνησης στο τέλος πάντως απευθύνθηκε στον ίδιο τον Αντ. Σαμαρά λέγοντας: «O Πρωθυπουργός, δυστυχώς, εκτός του ότι είναι αδιάβαστος, είναι και πανικόβλητος. Και όταν ένας Πρωθυπουργός είναι πανικόβλητος, είναι επικίνδυνος. Αφήνει  τους συμβούλους του στου Μαξίμου να τον ενημερώνουν και πέφτει στην παγίδα της διαστρέβλωσης». 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου πάντως έχοντας μάθει από τα επικοινωνιακές τρικλοποδιές έχουν αποφασίσει να μην ακολουθήσουν αυτή την διαδρομή αλλά να χτυπήσουν την κυβέρνηση εκεί που πονάει. Στην διαγραφή του χρέους , στην υπόθεση Μπαλτακου, στο νέο μνημόνιο και τα νέα μέτρα, στα υψήλα ποσοστά ανεργία και στους ανασφάλιστους  . Έτσι ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης με ανακοίνωση του τόνισε ότι 

«Όταν ένας πρωθυπουργός υιοθετεί μεθόδους μονταζιέρας, διαστρέβλωσης και μια εμφυλιοπολεμική ρητορεία λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αποφεύγοντας τον απευθείας διάλογο για τις θέσεις του, το μόνο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι πως έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται ως η αυριανή ανεύθυνη αντιπολίτευση. 

Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Σαμαρά, θα μιλάμε για τα προβλήματα της κοινωνίας, θα αποκαλύπτουμε την καταστροφική πολιτική του, θα καταθέτουμε τις προτάσεις μας για τη σωτηρία της χώρας». 

Εν τω μεταξύ η Νέα Ελλάδα που ονειρεύεται ο Αλέξης Τσίπρας και επιθυμεί ο Αντ. Σαμαράς (αφού όλες οι πληροφορίες λένε ότι έτσι θέλει να ονομάσει το νέο κόμμα) βρέθηκε στο επίκεντρο μιας ακόμα αντιπαράθεσης ανάμεσα στα δυο κόμματα. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «εμείς ονειρευόμαστε μια νέα Ελλάδα. Και θα χτίσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό. Μια νέα Ελλάδα που θα έχει δημόσια περιουσία που δεν θα ξεπουλιέται, θα φυλάσσεται για τις επόμενες γενιές. Δεν θα κουβαλά τα χρέη του παρελθόντος, θα είναι ανεξάρτητη και περήφανη. Μια νέα Ελλάδα με κράτος προς όφελος των πολιτών, που ο πλούτος της θα μοιράζεται δίκαια, τα κέρδη θα μοιράζονται στους παραγωγούς, και όχι στους μεσάζοντες». 

«Εμείς θα χτίσουμε τη νέα Ελλάδα και όχι η ΝΔ τόνισε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι « ο πρόεδρος της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούν την παλιά Ελλάδα που είχε βασιλιάδες και χούντες, είχε προστάτες, έχει επιτηρητές και τρόικα. Η παλιά Ελλάδα είχε και έχει δέκα πολιτικές οικογένειες και δέκα οικονομικά ισχυρές οικογένειες.» 

Με τον τρόπο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι το σύνθημα είναι κατοχυρωμένο και πάνω σε αυτό βασίζει όλη του την τακτική αφήνοντας να εννοηθεί  ότι με κανένα τρόπο δεν θα υπαναχωρήσει προκειμένου να το υιοθετήσει η ΝΔ. Έτσι από χθες λειτουργεί  η ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα neaellada.gr η οποία φιλοξενεί όλη την προεκλογική καμπάνια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  με κεντρικό σύνθημα ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ-  ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ».


σχετικα αρθρα